zondag 2 december 2018

Uitslag Zuidelijke Cirkel 6, zondag 2 december in Eindhoven

Zondag 2 december hebben Sandra Schellekens en Rob van de Ven deelgenomen aan de zesde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel, een reeks masterwedstrijden in de drie zuidelijke provincies. Deze werd gezwommen in Eindhoven.
Rob kwam als eerste in actie op de 25 vlinder. Hij verbeterde zijn persoonlijke record van een jaar geleden met maar liefst vijf tellen en werd daarmee zesde bij de heren 45+. Sandra zwom diezelfde afstand en bleef ruim onder haar inschrijftijd. Ze werd tweede bij de dames 30+. Een tiental minuten later mocht Sandra weer naar de start, ditmaal voor de 100 vrij. Ze zwom zeer sterk en bleef maar liefst vier tellen onder haar geschatte inschrijftijd. Ze bleef maar driekwart tel boven haar tijd van vorig jaar bij de slotwedstrijd van de Zuidelijke Cirkel en eindigde nu op de vierde plaats. Na de pauze maakte Rob zijn debuut op de 200 school. Hij eindigde na een mooie maar zware race als vierde. Sandra zwom vervolgens de 50 vlinder. Ze zwom, mede door een slecht keerpunt, langzamer dan eerder dit seizoen. Wel was de tijd nog goed voor een derde plaats. Tot slot zwommen beide masters de 25 vrij. Sandra zwom in de vijfde serie naar 15.39 en een serie later liet Rob 15.33 klokken. Ze eindigden als vierde en zevende in hun categorie.

Uitslag

Na afloop werden de klassementsprijzen uitgereikt. Sandra won het lange vrije slag klassement (25m, 50m, 100m, 200m vrije slag). Rob werd vierde in het korte vrije slag klassement over 2 x 25m en 2 x 50m vrije slag. Beiden zwommen ook het korte wisselslagklassement vol over 25 meter van iedere slag. Sandra won bij de dames 30+ en Rob eindigde als zesde bij de heren 45+. In het verenigingsklassement werd SWNZ (dit jaar alleen vertegenwoordigd door Rob en Sandra) 13e van de 59 verenigingen.