Pagina's

zondag 9 december 2018

Uitslag Minioren-Junioren 2 zondag 9 december in Boxtel

Zondag 9 december heeft een groep van zestien zwemmers meegedaan aan de tweede Minioren-Juniorenwedstrijd van het seizoen. Deze werd georganiseerd door de Dommelbaarzen en gezwommen in het Dommelbad in Boxtel.

De eerste afstand was de 100 school voor meisjes junioren. Bij de junioren 1 ging het goud naar Juul Schellekens met PR van 2,5 seconde en een tijd die slechts een halve tel boven de limiet voor de Regionale Zomer Kampioenschappen ligt. Het zilver ging naar Tasnim Bezbiz (PR van vier seconden). Lisa Maas eindigde als vierde met een verbetering van bijna acht tellen. Bij de junioren 2 en 3 werd Kes Keij vijfde met een PR van twee tellen, Isa Verhagen twaalfde met een PR van drie tellen, Helmie van de Laar zeventiende (PR van zeven tellen op de 50 school en vijftien op de 100 school) en Puck Bakker achttiende met een verbetering van 2,5 seconde. Lotte Welvaarts eindigde op plaats 24.
Vervolgens zwommen de jongens junioren de 100 wissel. Waar er bij de meisjes veel zwemsters (acht!) namens SWNZ waren, was dat bij de jongens heel anders: alleen Rens Hoogenboom kwam in actie. Hij eindigde als zevende met een PR van bijna vijf seconden.
Daarna was het de beurt aan de minioren. De meisjes minioren 2 en 3 zwommen de 100 school.  Maud Leijten behaalde daarbij de zilveren medaille met een verbetering van haar PR met maar liefst acht seconden. Direct daarna mocht Rafke Bakker voor het eerst de 50 vlinder zwemmen. Rafke deed het super goed en hoewel ze het erg ver en zwaar vond, werd ze niet gediskwalificeerd en eindigde ze als zevende.
Iris Maas en Ila van Os streden op de 200 meter wisselslag. Voor beiden was het de eerste keer dat ze deze afstand zwommen. Ila veroverde het brons en Iris eindigde als vierde. Iris verbeterde haar toptijd op de vijftig vlinder met drie tellen en Ila met ruim twee.
De tweede afstand voor de meisjes junioren was de 50 meter vlinderslag. Tasnim won het goud bij de junioren 1 en het zilver was voor Juul met een PR van anderhalve tel. Lisa zwom de vijfde tijd. Bij de junioren 2 en 3 werd Kes vierde met een PR van 0.05 seconde. Puck werd dertiende met een verbetering van haar oude toptijd met ruim vijf seconden. Isa veertiende met een PR van vier tellen, Helmie twintigste en Lotte 21e. Voor Helmie en Lotte was het de eerste keer dat ze deze afstand zwommen. Rens zwom als tweede afstand de 100 school en eindigde daarop als zevende.
Op de 100 vrij kwamen drie meiden van SWNZ in actie: Kenza Bakkali, Maissam Bezbiz en Ismae Verboord. Kenza zwom naar het brons dankzij een PR van maar liefst 19 tellen. Ze bleef Maissam slechts 0.02 seconde voor, hoewel die ook negen seconden sneller dan ooit was. Ismae behaalde de twaalfde plaats met een PR van 23 tellen. Alle drie de dames waren ook nog niet eerder zo snel op de 50 vrij!
Na de 100 school zwom Maud ook de 50 vlinder. Een zware afstand voor een meisje van pas 8 jaar oud, maar toch ging het super goud met als resultaat een zilveren medaille op haar eerste 50 vlinder. Rafke zwom deze wedstrijd dezelfde afstanden als Maud, en dus stond er ook de 100 school op het programma. Rafke werd vijfde bij haar debuut op deze afstand.
De junioren sloten af met de 100 wissel voor de dames en de 50 vlinder voor de heren. Tasnim en Juul zwommen weer naar het goud en zilver. Juul was bijna vier seconden sneller dan ooit. Kes werd net als op de 100 school vijfde, dankzij een PR van ruim twee tellen. Puck eindigde als dertiende met een verbetering van 4,5 seconde. Helmie werd als twintigste met een PR van maar liefst 23 tellen en Lotte werd 21e op haar eerste 100 wissel. Lisa en Isa werden helaas gediskwalificeerd. Rens werd op de vlinder zevende.
Tot slot zwommen Iris en Ila de kortste sprint, de 50 vrij. Ila behaalde haar tweede bronzen medaille van de middag met een PR van 3,5 seconde en Iris werd zevende met een PR van 4,5 seconde.