Pagina's

zondag 4 november 2018

Uitslag Junioren-Jeugd-Senioren 4 november in Veldhoven

Veertien zwemmers kwamen zondagochtend 4 november in actie in Veldhoven bij de tweede wedstrijd voor Junioren-Jeugd-Senioren dit seizoen.

Guy Huijsmans mocht als eerste in actie komen, op de 200 rug. Dankzij een PR van driekwart tel kwalificeerde hij zich als tweede voor de finale. In die finale, die 100 meter bedroeg, verbeterde hij zijn persoonlijke record met 0.02 seconde en daarmee behaalde hij het goud.
De dames gingen van start met de 200 wissel. Tasnim Bezbiz was met maar liefst 15 tellen voorsprong de snelste bij de junioren 1. In de finale met 100 meter wisselslag was ze ook overtuigend de beste en verbeterde ze haar PR met bijna een halve seconde. Britt Bakers kwalificeerde zich op de 200 wissel als tweede voor de finale bij de jeugd. In de finale werd ze eveneens tweede. Kim de Laat plaatste zich bij de senioren als zesde en werd in de finale ook zesde. Jesse Hoksbergen won de voorronde 200 wissel bij de jeugd met een PR van ruim een seconde. Ook de finale (100 wissel) won hij.
De andere afstanden kenden geen finales, maar dat weerhield de zwemmers er niet van om superhard te zwemmen. Juul Schellekens was de snelste bij de junioren. Ze verbeterde haar PR met 1.25 seconde en dat betekende de limiet voor de Brabantse Winter Kampioenschappen! Nena van der Steen en Isa Verhagen werden derde en vierde bij de junioren 2-3. Isa was 1.7 seconde sneller dan ooit. Iris Verheij werd met een PR van ruim een halve seconde vierde bij de jeugd. Marit Vermeulen werd in diezelfde categorie negende met een PR van 0.2 seconde. Lisa Verheij werd vijfde bij de senioren, maar bleef iets boven haar beste tijd. De heren sprintten over 50 meter vlinderslag. Rens Hoogenboom was maar liefst zeven tellen sneller dan zijn oude toptijd in het 25-meterbad en drie tellen sneller dan zijn PR uit het 50-meterbad. Daarmee werd hij zevende bij de junioren 3 en 4. Jesse (jeugd) en Guy (senioren) wonnen de 50 vlinder in hun categorie.
De 100 rug werd gewonnen door zowel Tasnim (junioren 1) als Britt (jeugd). Britt was ruim een tel sneller dan haar oude persoonlijke record. Juul werd bij de jongste junioren derde met een PR van ruim een seconde. Marit zwom naar de derde plaats bij de jeugd met een PR van anderhalve tel. Anouk Hacken werd in diezelfde categorie zesde met een verbetering van 2,5 seconde. Kim werd tweede bij de senioren. Rens zwom naar de vierde plaats bij de junioren 3 en 4 op de 100 school. Rick Vermeulen werd vierde bij de jeugd met een verbetering van 3,5 seconde.
Juul was met maar liefst zes tellen voorsprong de beste op de 50 school bij de junioren 1. Isa zwom naar de vijfde tijd bij de junioren 2 en 3 en Nena naar de zevende tijd. Isa was bijna drie seconden sneller dan ooit. Bij de jeugd werden Anouk en Iris tweede en derde. Beiden verbeterden zich met 0.3 seconde.
Tasnim was de beste op de 100 vlinder, Britt werd derde en Lisa vierde. Lisa was 0.7 seconde sneller dan haar vorige toptijd. Op het koningsnummer bij de heren, de 100 vrij werden Jesse en Rick derde en vierde. Rick zwom dertien seconden sneller dan ooit. Guy won bij de heren in een tijd die slechts 0.08 seconde boven zijn PR ligt.