zondag 13 mei 2018

Uitslag Limiet 13 mei in Eindhoven (50)

Dertien meiden hebben op zondag 13 mei, Moederdag, meegedaan aan de limietwedstrijd in Eindhoven.

In het 50-meterbad was het Britt Bakers die het spits afbeet op de 100 rug. Ze verbeterde haar beste tijd uit het 50-meterbad met 4,5 seconde.
Vervolgens stond de 100 vrij op het programma. Nena van der Steen was de eerste van vier SWNZ-meiden die het water in dook. Ze verbeterde haar beste tijd uit het 50-meterbad met driekwart tel. Marit Vermeulen verpulverde haar PR met 2.5 tel. Ze bleef daarmee Claartje Rijken, die een serie later in actie kwam, net voor. Claartje bleef een fractie boven haar beste tijd. Tot slot zwom Selina Janssen anderhalve tel sneller dan ze ooit was op de lange baan, maar helaas kwam ze 0.4 seconde te kort voor de startbewijs voor de Regionale Zomer Kampioenschappen (RZK) eind deze maand.
Ook de minioren Tasnim Bezbiz en Juul Schellekens zwommen deze afstand. Tasnim verbeterde haar PR uit het 50-meterbad met maar liefst zeven tellen. Juul zwom de 100 vrij voor het eerst op de lange baan maar zwom eveneens een uitstekende tijd.
Op de 100 school waren er vier meiden van SWNZ terug te vinden op de startlijst. Lisa Verheij was de snelste, dankzij een verbeterde van haar beste tijd uit het 50-meterbad met zes tellen. Anouk Hacken volgde haar op slechts een tel, aangezien Anouk haar beste tijd met maar liefst twaalf tellen scherper wist te stellen. Iris Verheij zwom 3,5 tel sneller dan ooit en Nena zeven.
Naomi Janssen ging van start op de 100 vlinder, maar helaas wist ze haar inschrijftijd niet te verbeteren. Juul startte vervolgens op de 100 school. Hoewel ze wat ruzie had met haar brilletje, kwam er wel een toptijd op de klokken: ze was bijna zes seconden sneller dan haar oude tijd en was halverwege al drie tellen sneller dan haar PR op de 50 school.
Na enkele programma's rust waren het Lisa en Claartje die in actie mochten komen op de 200 wissel. Claartje verbeterde haar 'antieke' PR uit het 50-meterbad zoals verwacht met ongeveer een halve minuut. Na de 50 vlinder stond er al een PR van zes seconden op de klokken. Lisa zwom eveneens twee PR's in het 50-meterbad. Na de vlinderslag was ze 0.2 seconde sneller dan ooit en na vier banen was ze zeven seconden sneller. Helaas miste ze de limiet op een seconde.
Vervolgens zwom Tasnim de 100 rug. Het was voor haar de eerste keer dat ze deze afstand in een 50-meterbad zwom en ze zette een keurige tijd neer.
Drie meiden uit 2004 zwommen de 200 vrij. Britt verbeterde haar beste tijd in het 50-meterbad met 2,5 seconde. Anouk zwom de vier banen borstcrawl voor het eerst in een 50-meterbad, maar was zelfs een halve seconde sneller dan ze ooit was in het 25-meterbad! Iris haalde dat net niet (halve seconde erboven), maar was wel vijftien seconden sneller dan ze ooit was in een 50-meterbad. Na 50 meter was ze 0.2 en na 100 meter 2.2 seconde sneller dan haar PR's uit het 50-meterbad!
Op de 50 vlinder verbeterde Juul haar beste tijd met een seconde en Tasnim zelfs met drie!
Anouk legde de 50 school 0.2 seconde sneller dan ooit af en miste de limiet op slecht 0.17 seconde. Zoï van der Staak was ondanks vele uren wachten 0.3 seconde sneller dan ooit op de 50 rug. Marit bleef iets boven haar beste tijd.
Daarna werd de 50 vlinder gezwommen. Claartje en Lisa hadden tijdens de 200 wissel hun beste tijden in het 50-meterbad al aangescherpt. Claartje was nog eens 1.8 seconde sneller en Lisa 1.3 seconde. Selina zwom 0.8 seconde sneller dan ooit en daarmee plaatste ze zich voor het eerst op deze afstand voor de RZK. Naomi bleef slechts een fractie boven haar beste tijd.
Tot slot kwamen er vijf meiden in actie op de laatste afstand, de 50 vrij. Isa Verhagen, die op haar twaalfde verjaardag alleen op de kortste sprint in actie kwam, was 0.6 seconde sneller dan ooit in het 50-meterbad. Nena verbeterde zich met 0.3 seconde Iris maar liefst met drie tellen. Zoï en Britt bleven iets boven hun beste tijd.

http://yannz.nl/livetiming/limiet2018/index.html