zondag 27 mei 2018

Uitslag RZK dag 2, zondag 27 mei in Eindhoven (50)

Zondag 27 mei was de tweede dag van de Regionale Zomer Kampioenschappen in Eindhoven.

Lisa Verheij mocht zondagochtend direct in de eerste serie in actie komen. Ze finishte met meer dan een halve minuut voorsprong op haar twee jongere tegenstanders. Het was de eerste keer dat ze deze afstand in het 50-meterbad zwom, en ze bleef heel knap slechts zeven tellen boven haar PR uit het 25-meterbad. Haar splittijd na de 100 vlinder was goed voor een nieuw PR voor het 50-meterbad.  Lisa eindigde als achttiende. Britt Bakers zwom deze afstand vorig jaar ook al tijdens de RZK, maar was nu maar liefst twaalf tellen sneller dan in 2017. Daarmee eindigde ze op de vijftiende plaats. Isa Schellekens verbeterde haar toptijd van een jaar geleden met bijna dertien tellen en behaalde de achtste plaats.

De middagsessie begon met de 100 vrij voor dames, en de vier starts van SWNZ leverde evenzoveel PR's op. Britt verbeterde zich met 0.7 seconde, Iris van der Aa met een halve seconde, Anouk Hacken met 0.9 en Lisa met 1.2 seconde. Bij de junioren 3 werd Britt 23e, Iris 37e en Anouk 43e. Bij de jeugd 1 en 2 eindigde Lisa als 34e.
Op de 100 vlinder verbeterde Jesse al na 50 meter zijn PR, en na 100 meter was hij maar liefst 7,5 tel sneller dan ooit in het 50-meterbad. Jesse eindigde als achttiende.
De 100 rug leverde drie persoonlijke records op. Iris verbeterde haar tijd met 0.2 seconde en werd vijftiende. Britt zwom weer 1.2 seconde sneller dan haar slechts twee weken oude PR en werd daarmee vijfde. Isa behaalde diezelfde klassering bij de senioren, dankzij een verbetering van haar toptijd uit 2016 met anderhalve tel.
Jesse en Guy kwamen beiden in actie op de 200 vrij. Guy ging naar eigen zeggen iets te hard van start, en moest dat bekopen in de tweede helft van de race. Een goed leermoment bij zijn eerste 200 vrij in een 50-meterbad. Hij eindigde als achttiende. Jesse zwom deze afstand al vaker in een 50-meterbad en zwom met een iets andere indeling dan zijn clubgenoot ruim vier tellen sneller dan ooit. Daarmee werd Jesse zeventiende.
De laatste individuele afstand was de 50 vlinder. Iris had er zin in om lekker te knallen, en haar reactie na afloop was dan ook dat het leuk was. Ze verbeterde haar beste tijd uit het 50-meterbad van twee jaar geleden met maar liefst 6.7 seconde en eindigde daarmee als 29e. Bij de senioren kwamen drie dames aan de start. Isa was 2.4 seconde sneller dan ooit en was tevens twee tiende van een seconde sneller dan haar toptijd in het 25-meterbad. Mirelle verbeterde haar PR uit het 50-meterbad met bijna een tel. Selina Janssen zwom twee weken eerder in hetzelfde bad enigszins verrassend de limiet op deze afstand, maar dit keer liep het iets minder, waardoor ze een halve tel boven haar tijd van toen bleef. De dames werd 27e, 42e en 52e.
Tot slot zwommen twee junioren en twee jeugdzwemsters samen de 4 x 100 vrij bij de jeugd. Britt opende, maar bleef iets boven haar beste tijd van eerder op de middag. Daarna volgde Claartje Rijken, die voor het eerst in actie kwam bij een Brabants/Regionaal kampioenschap. Ze kende een prima debuut en was een kwart tel sneller dan haar beste tijd op de 100 vrij in een 50-meterbad. Vervolgens zwom Iris iets boven haar tijd van 's middags en Lisa mocht het karwei afmaken. Helaas was Lisa te gretig, en met een overnametijd van -0.09 werd de ploeg helaas gediskwalificeerd. De eindtijd, de achtste tijd bij de jeugd, zal dus helaas niet in de boeken komen. Lisa zwom wel een seconde sneller dan haar beste tijd op deze afstand in een 50-meterbad.


Livetiming