zondag 6 augustus 2017

Uitslag open water 6 augustus in Breda

Acht zwemmers openden zondag 6 augustus het open water seizoen voor SWNZ. In Breda werden afstanden gezwommen van 250 tot 1000 meter vrije slag.
Jesse Hoksbergen beet rond half elf het spits af in het water van de Singel in Breda. Hij kwam in actie op de 1 kilometer vrije slag en finishte na 13.46.92 als achtste (tweede Brabantse zwemmer) bij de junioren 3 en 4. Daarmee was hij, niet geheel onverwacht, maar liefst twee minuten sneller dan zijn PR van vorig jaar!
Vervolgens was het de beurt aan de meiden op diezelfde afstand. Puck Bakker en Nena van der Steen hoefden vorig jaar maar de helft, maar hebben in de Oosterplas-trainingen al meerdere malen laten zien dat de kilometer ook geen probleem hoefde te zijn. Ook Lotte van de Laak kwam in actie op deze afstand. De benjamin Puck was, enigszins verrassend, de snelste van de drie. Na 18 minuten en 19.06 seconden tikte de juniore 1 als dertiende aan bij de junioren 1-2-3. Puck was de tweede bij de junioren 1, maar helaas werden de prijzen verdeeld onder álle junioren. Lotte tikte net na Puck aan als veertiende na 18.22.16, meer dan een volle minuut sneller dan vorig jaar in Breda en twintig tellen sneller dan ooit! Nena tikte als zestiende aan op zo'n vijftien seconden van Lotte: 18.37.11. Een meer dan uitstekende wedstrijd voor onze junioren dus!
Daarna startten Jessie van de Laak en Sandra Schellekens op dezelfde afstand. Jessie zwom naar de tiende tijd bij de jeugd met 20.43.91 en Sandra werd negende bij de senioren in 16.08.81, een fractie langzamer dan vorig jaar. Op het moment dat Sandra aantikte, mocht Rob van de Ven van start op de 1 kilometer schoolslag. Het was de eerste wedstrijd van deze master en na 22.38.93 tikte hij als tiende aan bij de heren 40+.
Na onze oudste zwemmer was het tijd voor de jongste, namelijk Raff Bakker die zijn eerste wedstrijd zwom in het open water. Hij kwam in actie op de 250 meter vrije slag bij de jongste minioren. Raff startte rustig en liet zich niet gek maken door de andere jongens en meiden. En dat bleek een uitstekende tactiek, want zijn directe concurrent ging veel sneller van start, maar moest vervolgens toekijken toen Raff hem met een mooie schoolslag voorbij zwom. Na 6 minuten en 32.27 seconden stopte de klok en was de winst binnen. Een prachtig debuut!
Tot slot kwam Sandra nogmaals in actie op de kilometer vrije slag, maar nu bij de masters. Haar doel was om nu wél onder de zestien minuten te blijven en aangemoedigd door de complete familie Bakker slaagde ze in die missie: 15.53.72 was goed voor de zevende plaats bij de dames 30+. Een keurige prestatie, want vorig jaar zwom ze niet onder de zestien minuten.

Uitslag

Foto's