zaterdag 26 augustus 2017

Uitslag open water 26 augustus in Eindhoven

Een grote groep van maar liefst 15 zwemmers heeft op zaterdag 26 augustus meegedaan aan de open water wedstrijd in Eindhoven. In het ondiepe Eindhovens Kanaal, wat een prima watertemperatuur had, was het zaak voor de zwemmers om zich letterlijk een weg te banen door alle waterplanten.
Jessie, Lotte, Kim, Lisa, Esmee, Iris
Nena, Isabella (foto met dank aan Saúl, de vader van Isabella)
Jelle Rutten mocht om 10.00 uur het spits afbijten op de kilometer vrije slag. Hij was in zijn eerste open water wedstrijd van het seizoen maar liefst 1 minuut en 20 seconden sneller dan hij ooit was! Hij behaalde ene elfde plaats bij de junioren 1-2. Daarna mocht een groep van maar liefst 8 meiden, verdeeld in 4 junioren en 4 jeugdzwemsters, het water in voor dezelfde afstand. Bij de junioren was Iris van der Aa de snelste van de in totaal 29 meiden junioren 1-2-3 op plaats 20. De nummer 2 van SWNZ en de nummer 22 in totaal was Isabella Juárez Galeana, die haar debuut maakte op deze afstand, maar een uitstekende tijd neerzette. Nena van der Steen werd 27e en Lotte van de Laak 28e. Door alle planten konden ze hun tijd van Breda niet verbeteren. Bij de jeugd was Lisa Verheij de beste van de 4. Met een knappe zesde plaats was ze tevens de snelste Brabantse! Het was de eerste keer dat ze de kilometer vrij zwom: vorig jaar kwam ze nog in actie op de 500 school. Ze moest slechts drie tellen toegeven op de eindtijd van Jelle. Esmee Bakers zwom naar plaats 12 en was twintig seconden sneller dan haar beste tijd. Kim de Laat zwom op haar laatste dag als vijftienjarige naar plaats 13 en Jessie van de Laak werd veertiende.
Nadat de junioren en jeugd gefinisht waren, mocht ook Sandra Schellekens het water in voor de kilometer vrije slag, maar dan bij de masters. Ze was een fractie langzamer dan in Breda, maar qua punten scoorde ze beter. Doordat iedere baan anders is, is het moeilijk om tijden met elkaar te vergelijken, daarom wordt er voor het Brabants klassement ook gebruik gemaakt van punten, die berekend worden als verschil op de nummer 1 van die dag. Sandra eindigde als vijfde bij de dames 30+.
Na Sandra was Juul Schellekens aan de beurt, die voor het eerst een open water wedstrijd zwom. Ze kwam uit op de 500 meter schoolslag en deed dat meer dan uitstekend. Ze behaalde de hoogste SWNZ-klassering van de dag, namelijk een vierde plaats, op slechts 14 tellen van het brons.
Ook Iris Verheij, Britt Bakers en Anne van der Aa zwommen de 500 school, maar dan als tijdrace. Iris startte als nummer 4 en 10 seconden later Britt. Iris slaagde er knap in om Britt voor te blijven.  Anne had het zwaar, maar ook zij wist de eindstreep te behalen. Iris was de snelste van de drie, al was het verschil met Anne maar 0.6 seconde. Britt legde de 500 meter 26 tellen sneller dan ooit af.
Iris Verheij Britt BakersAnne van der Aa
Rob van de Ven
Tot slot kwam Rob van de Ven in actie op de dubbele afstand bij de masters. Nadat hij op de eerste baan wat moeite had met alle planten kwam hij op de tweede baan beter in zijn slag en keek hij alsnog tevreden terug op de race. Hij was in zijn tweede officiële race meer dan een minuut sneller dan de vorige wedstrijd in Breda.


Uitslag
Foto's (met dank aan Anja Verheij)