zaterdag 3 juni 2017

Uitslag Sprint Cup 3 en 4 juni in Hagen (Duitsland)

Een grote groep zwemmers neemt op 3 en 4 juni deel aan een internationale wedstrijd in het Duitse Hagen.

Dag 1, zaterdag 3 juni
Op de eerste dag werd gestart met de 50 vlinder en voor vijf meiden (Juul Schellekens, Tasnim Bezbiz, Isa Verhagen, Puck Bakker en Kes Keij) was het de eerste keer dat ze deze afstand aflegden in een 50-meterbad. Isa was 2,5 seconde sneller dan in het 50-meterbad en Puck maar liefst negen! Britt Bakers zwom een fractie boven haar PR, maar pakte wel het goud. Lotte van de Laak verbeterde haar PR met 0.16 seconde en Lisa Verheij met maar liefst ruim vijf. Mirelle de Kort zwom iets boven haar beste tijd. Jesse Hoksbergen bleef 0.01 seconde boven zijn PR.
Vervolgens stond de 200 vrij op het programma, waarop SWNZ maar liefst vier medailles veroverde. Lisa zwom naar het zilver, Jelle Rutten naar het (gedeelde) brons en Jesse en Jan Minkels beiden naar het goud. Voor Tasnim en Puck was het de eerste keer dat ze 200 vrij op de lange baan zwommen. Isa verbeterde haar PR met maar liefst twintig tellen en Nena deed daar nog een schepje bovenop met een verbetering van 37 tellen. Iris Verheij verbeterde haar oude toptijd met bijna negen seconden en Lisa behaalde haar medaille dankzij een PR van bijna vier seconden. Jesse zwom ruim anderhalve tel van zijn PR, die pas sinds de RZK stond. Esmee Bakers en Kim de Laat zwommen iets boven hun beste tijden.
Op de 100 school waren er drie medailles: Britt haalde zilver en Mirelle brons, ondanks dat ze een halve tel boven hun beste tijd bleven. Bij de jongens was er brons voor Jelle dankzij een PR van zes seconden. Voor Juul Schellekens en Aukje Rutten was het niet alleen de eerste 100 school in een 50-meterbad, het was zelf de allereerst wedstrijd op de lange baan. Kes verbeterde haar PR met ruim acht tellen en was ook nog sneller dan in een 25-meterbad. Datzelfde gold ook voor Puck. Iris en Lotte zwommen twee en één seconde boven hun PR's.
De middagsessie startte met de 50 school. De enige medaille op deze afstand ging naar Esmee, die met een PR van een halve seconde het brons pakken. Voor Juul, Tasnim, Kes en Aukje was het hun debuut op deze afstand in het 50-meterbad. Isa verbeterde haar PR met driekwart seconde. Jessie van de Laak verbeterde haar PR met een halve tel. Britt, Iris, Lotte en Mirelle bleven boven hun beste tijden. Bij de jongens zwom Raf Bakker (2009) zijn allereerste officiële wedstrijd, en dan meteen in een 50-meterbad! Hij deed het uitstekend en zette een mooie tijd neer. Jelle zwom deze afstand voor het eerst in een 50-meterbad en was ondanks het gemis van een keerpunt een fractie sneller dan op de korte baan.
De 200 rug leverde een mooie bronzen medaille op voor Kim. Iris verbeterde haar PR's op zowel de 100 als de 200 rug, met respectievelijk 2 en bijna 12 seconden. Esmee zwom deze afstand voor het eerst in een 50-meterbad, net als Jelle.
De zwemmers op de 100 vlinder zagen hun inspanningen beloond met medailles. Nena verbeterde haar beste tijd in het 50-meterbad met negen seconde en dat leverde zilver op. Lisa zwom naar het goud in haar eerste 50-meterbadwedstrijd over 100 vlinder. Ze was meer dan een seconde sneller dan in het 25-meterbad. Jesse verbeterde zich met een seconde en dat leverde hem zilver op.
Tot slot stond de 200 wissel op het programma, met maar liefst twaalf zwemmers. Zilver was er voor Britt en brons voor de beide jongens Jelle en Jesse. Lisa verbeterde zich met exact drie seconde en Mirelle was een kwart tel sneller dan haar oude toptijd. Voor Tasnim, Isa, Puck en Jessie was het de eerste keer dat ze deze afstand in een 50-meterbad zwommen. Nena en Kim bleven iets boven hun beste tijden.


Dag 2, zondag 4 juni
De tweede dag startte met de 50 rug. Voor Kes, Tasnim, Esmee en Raf was het de eerste keer dat ze deze afstand zwommen in een 50-meterbad. Lisa verbeterde haar beste tijd uit het 50-meterbad met meer dan een seconde. Jesse was maar liefst zes tellen sneller. Voor de andere zwemmers (Jessie, Kim, Iris, Esmee, Britt, Mirelle en Jelle) waren er mooie tijden, maar geen PR's.
Op de 100 vrij waren er twee medailles bij de meiden: Lisa verbeterde haar beste tijd met een kwart tel en dat leverde haar een zilveren medaille op. Mirelle behaalde brons. Verder waren er flinke PR's voor Puck (zes tellen), Tasnim (achttien seconden sneller dan haar oude tijd uit het 50-meterbad, en ook nog vijf seconden sneller dan ooit in het 25-meterbad), Isa (3,5 seconde) en Lotte (anderhalve seconde). Voor Aukje was het de eerste keer dat ze de 100 vrij zwom en Kes verbeterde haar tijd uit het 25-meterbad bij haar debuut in een 50-meterbad met meer dan een seconde. De andere SWNZ-zwemmers op deze afstand waren Iris, Nena, Kim en Britt. Bij de jongens was er brons voor Jesse en bij de masters goud voor Jan. Jelle wist zich niet te verbeteren ten opzichte van zijn PR van de RZK.
De ochtendsessie van dag 2 werd afgesloten met estafettes. Juul, Aukje, Isa en Tasnim werden elfde op de 4 x 50 vrij bij de meiden 2004 en jonger. Bij de senioren zwommen Esmee, Britt, Lisa en Mirelle naar de negende plaats. Esmee verbeterde als startzwemster haar PR met 0.66 seconde.
In de middagsessie werd gestart met de 50 vrij. Isa verbeterde zich met 3,4 seconde, Kes met anderhalve, Nena met 18, Iris en Lotte met driekwart seconde, Jessie en Lisa met een kwart en Jelle met 0,08 seconde. Mirelle, Jesse en Jan wisten zich (net) niet te verbeteren. Voor Tasnim, Juul en Kes was het de eerste keer dat ze de 50 vrij in één baan aflegden.
Vervolgens waagden Nena en Jesse zich aan de zware 200 vlinder, waarvoor ze beiden beloond werden met een medaille. Nena zwom deze afstand voor het eerst in een 50-meterbad en was maar liefst 12 seconden sneller dan haar beste tijd in het 25-meterbad. Het leverde haar goud op. Jesse haalde zilver, mede dankzij een verbetering van zijn oude toptijd met ruim drie seconden.
Vijf zwemmers kwamen in actie op de 100 rug. Dat leverde Kim een bronzen medaille op. Daarnaast verbeterden Isa (9 seconden), Britt (4 seconden) en Jelle (4 seconden) hun PR's. Esmee bleef iets boven haar beste tijd.
Op de afsluitende 200 school was SWNZ goed vertegenwoordigd met negen zwemmers. Mirelle haalde goud bij haar debuut in een 50-meterbad op deze afstand. Voor Juul was er een prachtige bronzen medaille bij haar eerste 200 school. Lisa haalde zilver met een PR van tien seconden en Jesse behaalde diezelfde kleur dankzij een PR van drie tellen. Ook voor Jessie was er een knappe zilveren medaille. Tot slot haalde Esmee in dezelfde categorie als Lisa het brons bij haar eerste 200 school op de lange baan. Puck verbeterde zich met ruim 2,5 seconde en Kes was anderhalve tel sneller dan ooit. Juul zwom deze afstand voor het eerst en Iris bleef iets boven haar beste tijd.
Tot slot werden er estafettes 4 x 100 wissel gezwommen. Het team met Esmee, Britt, Mirelle en Lisa werd vijfde en Kim, Kes, Nena en Iris werden tiende.

Resultaten via http://hagen94.swimticker.de/isc2017/index.php?cid=&page=result