vrijdag 23 juni 2017

Uitslag Clubkampioenschappen 23-24-25 juni in Sint-Michielsgestel

In het weekend van 23-24-25 juni werden voor de tweede keer de SWNZ-clubkampioenschappen gezwommen.


De wedstrijdploeg zwom alle 100 meters (de minioren zwemmen 50 in plaats van 100 vlinder) en de recreanten en masters zwommen 50 rug, school en vrij. Na afloop werd een klassement over de 5 of 3 tijden opgemaakt. Voor de bepaling van algemeen clubkampioen dames en clubkampioen heren bij de wedstrijdploeg werd gekeken naar de gezwommen tijden ten opzichte van de limieten voor de Regionale Zomer Kampioenschappen 2017.

Vrijdag 23 juni
Vrijdagavond zwommen de zwemmers die zaterdag of zondag niet kunnen al hun eerste afstanden. Er werd gestart met de vlinderslag. Op de 50 meter waren Luuk Bult en Isa Verhagen een seconde sneller dan hun PR. Nienke van de Burgt maakte haar debuut op deze afstand. De oudere zwemmers kwamen in actie op de 100 meter. Anouk Hacken en Nena van der Steen waren ruim een seconde sneller dan hun oude toptijden en Isabella Juárez Galeana zelfs drie! Vervolgens zwommen de recreanten en masters de 50 school. De jonge en iets minder jonge zwemmers gingen als een speer! Zo was Lars Broeren maar liefst zes tellen sneller dan zijn oude PR en Raff Bakker dook twee tellen onder zijn persoonlijke toptijd. Bijzonder was ook de serie waarin Faye Goossens het opnam tegen haar moeder Jo-Ann. Nu won mama nog, maar wie weet zijn over een paar jaar de rollen omgekeerd. Op de 100 vrij voor de wedstrijdploeg. Claartje Rijken zwom daarbij slechts 0.08 seconde boven haar PR. De recreanten zwommen vervolgens de halve afstand. Voor Loes Rijken en Wassim Bezbiz was dat de eerste keer, maar ze deden het heel goed. Maissam Bezbiz was 0,4 seconde sneller dan haar beste tijd. Op de 100 school dook Luuk vier tellen onder zijn PR en Nienke één. Anouk zwom in haar serie naast Sandra, en had als doel om haar te verslaan. Dankzij een goede finish slaagde ze in haar missie. Na de 50 school zwommen de recreanten de 50 rug. Raff was daarbij maar liefst acht tellen sneller dan zijn PR. Bij de 100 meter wisselslag was Claartje 5 seconden sneller dan haar persoonlijke record en Guus Verhoeven zwom een seconde onder zijn inschrijftijd. Tot slot zwom Nena op de 100 rug slechts een kwart tel boven haar beste tijd. Behalve bovengenoemde zwemmers kwamen er nog veel meer zwemmers van jong tot oud in actie. Na de volledige wedstrijd een uitgebreid verslag.

Zaterdag 24 juni
Waar het weer vrijdag nog prima was, was dat een dag later niet het geval. De zwemmers trotseerden de regen echter uitstekend, en wederom werden er goede tijden gezwommen. Op de 50 vlinder zwom Tasnim Bezbiz bijna drie tellen onder haar PR, terwijl Helmie van de Laar deze afstand voor het eerst zwom. Op de dubbele afstand zwom Zoï van der Staak een halve tel sneller dan ooit, terwijl Kim de Laat ruim een tel sneller was. Lotte zwom drie seconden sneller en Claartje ruim 1. Marit van de Kerkhof en Jelle Rutten doken ruim twee seconden onder hun oude toptijd. Emma Verhoeven verbeterde haar inschrijftijd met 0.09 seconde en Lisa Verheij zwom twee seconden sneller dan ze ooit was. In de laatste serie zwom Mark van Dinther ruim anderhalve seconde onder zijn inschrijftijd.
Vervolgens zwommen de recreanten en masters de 50 school. Ila van Os zwom anderhalve seconde sneller dan haar PR, net als Maissam. Kathly van der Staak zwom maar liefst drie tellen sneller dan ze ooit was. De andere zwemmers zwommen nog niet eerder de 50 school in een officiële wedstrijd, maar deden het allemaal uitstekend. De wedstrijdploeg zwom vervolgens de dubbele afstand. Tasnim verbeterde zich met zes tellen en Helmie zwom deze afstand voor het eerst. Daarnaast zwommen Zoï (anderhalve seconde) en Jelle (driekwart seconde) sneller dan hun persoonlijke records.
Op de 50 rug was Kathly vijf tellen sneller dan ooit en ook Ila (drie seconden) zwom nog niet eerder zo snel. Op de 100 rug maakten Juul en Helmie hun debuut. Dat rugcrawl zwemmen in een buitenbad erg lastig is, bleek wel, want niemand van de wedstrijdploeg wist onder zijn of haar persoonlijke record te duiken. Claartje en Lisa kwamen er wel dichtbij, op minder dan een seconde.

Zondag 25 juni
Gelukkig waren de weergoden ons zondagochtend een stuk beter gezind, en dus kon er al om 8.30 uur in de zon ingezwommen worden. De 100 vrij was de eerste afstand, en direct in de eerste serie zwom Juul 0.3 seconde sneller dan haar PR en Kes 0.8 seconde. Isabella verbeterde zich met bijna twee tellen en Nena was 0.017 seconde sneller. Zoï dook 0,43 seconde onder haar persoonlijke record en Jelle 1.4 seconde. De recreanten zwommen de 50 vrij, waarbij Kathly vijf tellen onder haar beste tijd zwom, Ila vier en Lars en Faye ieder één. De andere zwemmers hadden nog geen tijd staan.
De laatste afstand was de 100 wissel. Voor Nienke was het de eerste keer dat ze deze afstand zwom. Luuk Bult zwom tien tellen onder zijn persoonlijke record, Isabella bijna twee, Zoï ruim één, Lisa twee en Guy driekwart seconde. Jelle zwom maar liefst acht tellen onder zijn PR.

Klassement
Om te bepalen wie zich clubkampioen mag noemen, werden de 3 (recreatief en masters) of 5 (wedstrijdploeg) tijden bij elkaar opgeteld.

Recreatief/Masters (50 rug, school en vrij)

 • Meisjes minioren 1 (2010) : 1. Tessa Groenendaal
 • Jongens minioren 1 (2010) : 1. Mats Broeren, 2. Finn van 't Hof en 3. Rasin Abdullah
 • Meisjes minioren 2 (2009) : 1. Ila van Os
 • Jongens minioren 2 (2009) : 1. Raff Bakker en 2. Wassim Bezbiz
 • Meisjes minioren 3 (2008) : 1. Maissam Bezibz, 2. Kathly van der Staak, 3. Tess van Overbeek (met slechts 0.02 achterstand op Kathly!) en 4. Faye Goossens
 • Jongens minioren 3 (2008) : 1. Lars Broeren en 2. Micah Hoeben
 • Meisjes minioren 4 (2007) : 1. Loes Rijken
 • Dames masters : 1. Jo-Ann Goossens
 • Heren masters : 1. Rob van de Ven

Wedstrijdploeg (50/100 vlinder, 100 rug, school, vrij en wissel)

 • Meisjes minioren 4 (2007) : 1. Tasnim Bezbiz en 2. Juul Schellekens
 • Meisjes minioren 5 (2006) : 1. Isa Verhagen
 • Meisjes junioren 1 (2005) : 1. Isabella Juárez Galeana, 2. Nena van der Steen (achterstand slechts 0.78 seconde), 3. Kes Keij, 4. Nienke van de Burgt en 5. Helmie van de Laar (Nienke en Helma zwommen 50 meter vlinderslag in plaats van 100 meter)
 • Jongens minioren 6 (2005) : 1. Luuk Bult
 • Meisjes junioren 2 (2004) : 1. Britt Bakers, 2. Marit van de Kerkhof, 3. Iris van der Aa, 4. Iris Verheij en 5. Anouk Hacken
 • Meisjes junioren 3 (2003) : 1. Lotte van de Laak
 • Jongens junioren 2 (2003) : 1. Jelle Rutten
 • Meisjes jeugd 1 (2002) : 1. Lisa Verheij, 2. Claartje Rijken, 3. Esmee Bakers en 4. Anne van der Aa.
 • Meisjes jeugd 2 (2001) : 1. Zoï van der Staak, 2. Kim de Laat en 3. Jessie van de Laak
 • Jongens jeugd 2 (1999) : 1. Pim de Crom
 • Dames senioren (2000 en ouder) : 1. Isa Schellekens, 2. Floor Rüwen, 3. Pauline van Dam, 4. Emma Verhoeven en 5. Sandra Schellekens
 • Heren Senioren (1998 en ouder) : 1. Hermie Minkels, 2. Mark van Dinther, 3. Guus Verhoeven en 4. Martijn Hamers
Clubkampioen
Om bij de wedstrijdploeg de algeheel clubkampioen te bepalen, wordt gekeken naar welke zwemmer het dichtst bij de limieten voor de Regionale Zomer Kampioenschappen in zijn/haar eigen leeftijdscategorie zit. Bij de heren was dat Jelle, die slechts 10.06 seconde boven de limiet zwom. Hermie was de nummer 2 (12.28 seconde) en Mark de nummer 3 (36.65 seconde). Bij de dames was Britt de beste: zij zwom slechts 4.16 seconde boven de limieten. Marit was de nummer 2 met 9.39 seconde en Isa Schellekens de nummer 3 met 13.93 seconde.


Uitslag
Foto's

Omdat de clubkampioenschappen geen officiële wedstrijd is, worden de gezwommen tijden niet opgenomen in het PR-overzicht en kan je ook geen limiet voor de Brabantse of Regionale Zomer Kampioenschappen zwemmen.