maandag 17 april 2017

Uitslag Paas Sprint 17 april in Veldhoven

Maandag 17 april, tweede Paasdag, hebben zeven zwemsters en 1 zwemmer meegedaan aan de Paas Sprint Wedstrijd in Veldhoven.
De eerste afstand was de 50 meter vlinderslag. Dionne Paridaans opende in serie 1 met een verbetering van haar PR met bijna drie tellen.  Jessie van de Laak bleef daarna iets boven haar beste tijd,terwijl haal zusje Lotte zich verbeterde met anderhalve seconde. Ook Lisa Verheij was sneller dan ooit; bijna anderhalve seconde. Sandra Schellekens zwom 0.1 seconde boven haar inschrijftijd. Bij Mirelle de Kort was de marge nog kleiner; slechts 0.01 seconde. Ze behaalde er de tweede plaats mee in de categorie 16-24 jaar. Jesse Hoksbergen zwom iets boven zijn beste tijd, terwijl Nena van der Steen bij de minioren 5 en junioren 1 ruim een tel sneller dan ooit was.
Op de 50 rug werden er twee ereplaatsen gehaald: Mirelle was de snelste en Lotte eindigde als derde. Dionne verbeterde haar PR met 0.1 seconde en Nena was een halve tel sneller dan ooit. De andere meiden en ook Jesse wisten zich niet te verbeteren.
Na de lunchpauze werd gestart met de 100 wissel, die niet voor het klassement meetelde. Mirelle werd eerste, Lisa tweede, Jesse derde en Nena vierde, ieder in hun eigen leeftijdscategorie. Lisa zwom 0.4 seconde van haar beste tijd af en Nena maar liefst vijf seconden.
Daarna kwamen alle zwemmers in actie op de 50 school. Mirelle werd op die afstand derde. Op de afsluitende 50 vrij was Mirelle de nummer twee. Nena zwom op deze afstand voor de vierde keer deze dag een PR: ze was maar liefst anderhalve tel sneller dan haar oude toptijd.

Na afloop van de wedstrijd werden de prijzen voor de klassementen over de 4 keer 50 meter uitgereikt. Mirelle werd tweede bij de dames 16-24 jaar en mocht daarom een zilveren medaille in ontvangst nemen. Bij de junioren 2-3 werd Lotte achtste. Bij de jeugd 1-2 was er een zevende plaats voor Lisa en een dertiende plaats voor Jessie. Dionne werd in dezelfde categorie als Mirelle negende en Sandra eindigde als zesde bij de masters 25+. Jesse werd negende bij de junioren 3 en 4 en bij de meisjes minioren 5 en junioren 1 behaalde Nena de elfde plaats.

Uitslag