zaterdag 22 april 2017

Uitslag LAC 21 april in Boxtel

Vrijdagavond 21 april startte de meivakantie voor de kilometervreters van SWNZ met de laatste LAC-wedstrijd van het seizoen.2007-2008
Bij de jongste zwemmers, 2007 en 2008, kwamen drie meiden in actie. Tasnim Bezbiz en Lisa Maas zwommen beiden de 200 wissel. Ze waren al eens iets sneller, maar toch goed gezwommen meiden. De derde zwemster, Juul Schellekens, zwom de 400 vrij. Ze verbeterde haar PR met maar liefst 25 seconden! In het klassement moesten deze meiden de 200 en 400 vrij en 200 wissel zwemmen. Dat hebben ze alledrie gedaan, waarbij Lisa net iets sneller is dan Tasnim en Juul

2005-2006
Maar liefst 8 zwemmers hebben een vol klassement gezwommen. Vrijdagavond kwamen vier meiden in actie op de 200 wissel. Isabella Juarez Galeana was daarbij de snelste, net voor Nena van der Steen. Puck Bakker en Sevanja van de Meerendonk kwamen ook uit op deze afstand. Sevanja verbeterde haar PR met 6,5 seconde. Isa Verhagen en Luuk Bult zwommen de 800 meter vrije slag. Isa verbeterde haar PR met maar liefst 1 minuut en 20 seconden. Luuk was al eens ietsje sneller.
Deze zwemmer en zwemsters moesten voor het klassement in actie komen op de 400 en 800 vrij en tweemaal de 200 wissel. Isabella legde deze afstanden het snelste af, gevolgd door Nena en Luuk. Derde meisje van SWNZ werd Puck, met name dankzij haar snelle tijden op de vrije slag. Ook Oliwia Krawczyk, Isa, Kes Keij en Sevanja zwommen hun klassement vol en zullen dus begin volgend seizoen daarvoor beloond worden met een herinneringsmedaille.

2003-2004
De enige jongen van SWNZ in deze categorie, Jelle Rutten, deed het vrijdagavond uitstekend. Hij had zijn klassement al eerder vol gezwommen, maar omdat hij vier weken geleden de limiet voor de Regionale Zomer Kampioenschappen op de 1500 vrij net gemist had, zwom hij deze afstand nu nog een keer. Vanaf de start zat hij ruim onder het schema van de vorige keer en dus was er geen vuiltje aan de lucht. Na 400 meter zat hij twintig seconden onder zijn PR, na 800 meter ruim veertig en na 60 banen was hij niet alleen een volle minuut sneller dan zijn oude toptijd, maar stopte de klok ook ruim een halve minuut onder de limiet. Anouk Hacken zwom deze afstand ook. Het was voor haar de eerste keer, maar ook bij haar ging het uitstekend. Anouk was na 400 meter tien tellen sneller dan haar oude PR en na 800 meter dertig seconden. Britt Bakers en Marit Vermeulen kwamen in actie op de 400 wissel. Britt had de limiet voor de RZK de vorige keer al behaald, maar wilde haar inschrijftijd verbeteren. En dat lukte: ze zwom dertien seconden sneller. Marit zwom via een PR op de 100 vlinder van een halve seconde naar een PR van veertien seconden op de 400 wissel. Omdat Marit wegens een gebroken vinger de vorige LAC-wedstrijden had gemist, moest ze nu ook nog de 1500 vrij zwemmen. Dus met erg weinig rust twee zware afstanden! Maar het ging Marit prima af, want ze zwom op de 1500 nog een PR van een minuut en veertien seconden! Super goed gedaan Marit!
Iris van der Aa was de beste van SWNZ, met name dankzij haar goede eerste periode met 800 vrij en 200 wissel. In de tweede periode zwom deze leeftijdscategorie nog de 1500 vrij en 400 wissel. Jelle kon, ondanks een goede inhaalpoging, Iris net niet verslaan. Britt was het tweede meisjes en Marit werd de nummer drie. Anouk was de vierde dame die het klassement vol zwom. Keurig gedaan allemaal!

2001-2002
Net als Jelle had ook Jesse Hoksbergen de limiet op de 1500 vrij de vorige keer net gemist. Hij kwam in actie op de 2000 kilometer vrije slag, maar ging vol voor een goede tussentijd na 1500 meter. Ook Jesse zwom vanaf het begin af aan ruim onder het oude schema. Na 400 meter was hij al dertien seconden sneller dan zijn PR, na 800 meter twintig en na 1500 meter was hij vijftig seconden sneller dan zijn oude PR. Daarmee haalde ook hij een startbewijs voor de RZK. Daarna zwom hij de 2 kilometer 'rustig' uit, wat nog altijd resulteerde in een PR van vier minuten! Lisa Verheij was de snelste bij de meisjes in haar eerste 2000 meter vrije slag. Ze ging lekker vlot van start, want na 400 meter was er een PR van 0.3 seconden. Lisa finishte net boven het half uur. Esmee was de nummer twee en ook voor haar was het de eerste keer dat ze deze afstand zwom. Ze zwom keurige tussentijden die net boven haar persoonlijke records lagen en eindigde na nog geen 32 minuten. Kim de Laat bleef iets boven haar PR, terwijl Anne van der Aa voor het eerst deze afstand zwom.
Voor het klassement moest deze groep vijf keer het water in duiken: in de eerste periode (tot en met de Brabantse Winter Kampioenschappen in januari) moest de 800 vrij en 200 wissel gezwommen worden. In periode 2 stonden de 2000 vrij en 400 wissel op het programma. Daarnaast moest in periode 1 of 2 ook nog de 1500 vrij gezwommen worden. Vijf kilometer-vreters van SWNZ zwommen hun klassement vol. Jesse was de snelste van hen. Lisa was de snelste dame, gevolgd door Esmee, Kim en Anne. Mooie prestatie allemaal!

2000 en ouder
Ook de oudste zwemmers kwamen in actie op de 2000 meter vrije slag. Isa Schellekens was van hen de snelste. Ze verbeterde haar PR met zeventien seconden. Pim de Crom bleef net onder het half uur in zijn eerste twee kilometer. Sandra Schellekens zwom weliswaar boven haar PR, maar haar tussentijden na 800 en 1500 meter waren ruim sneller dan haar eindtijden van deze afstanden tijdens de LAC-wedstrijden eerder dit seizoen, wat haar vertrouwen geeft voor de NK Masters over twee weken. Selina Janssen zwom buiten mededinging de 400 meter vrije slag en verbeterde haar PR met een kwart minuut.
Isa, Pim en Sandra zwommen ook alle drie hun LAC-klassement vol. Zij moesten dezelfde afstanden als de zwemmers uit 2001 en 2002 zwemmen voor dit klassement. Pim zwom voor het eerst het LAC-klassement vol, maar hij moest wel Isa voor zich dulden. Sandra was de nummer 3 namens SWNZ.

Uitslag

Klassement
LAC-klassement dit seizoen: LAC 2016-2017. In het overzicht zijn alle zwemmers opgenomen die in periode 1 (tot en met 15 januari) de juiste afstand(en) gezwommen hebben. Tijden kunnen bij alle soorten wedstrijden (competitie, minioren/junioren, junioren/jeugd, Brabantse/Regionale Kampioenschappen en uiteraard LAC) gezwommen worden. Op dit moment zijn de tijden uit het 50-meterbad nog niet opgenomen in het overzicht. Hier wordt aan gewerkt. Deze tijden tellen uiteraard wél gewoon mee voor het LAC-klassement.

Periode 2 loopt nog tot en met 31 mei, dus klassementen kunnen nog vol gezwommen of verbeterd worden bij bijvoorbeeld Regionale Kampioenschappen of de Minioren-Junioren wedstrijd van 7 mei.