zondag 2 april 2017

Uitslag Junioren-Jeugd-Senioren 4, zondag 2 april in Breda (50)

In het 50-meterbad van Breda werd zondag 2 april de vierde en laatste Junioren-Jeugd-Senioren-wedstrijd van het seizoen gehouden. SWNZ kwam in actie met veertien zwemmers: twaalf dames en twee heren.
De junioren trapten af met de 400 vrij. Jesse Hoksbergen ging hard van start en was nog niet eerder zo snel op de 100 en 200 vrij in het 50-meterbad. Hij bleef onder de 5 minuten en bleef daarmee ruim onder de limiet voor de Regionale Zomer Kampioenschappen. Bij de meiden zwommen Britt Bakers en Iris van der Aa ook ruim onder de limiet. Beide meiden zwommen pr's in het 50-meterbad op zowel de 200 en 400 vrij.


Vervolgens zwommen de jeugd en senioren de 200 vrij. Bij de jeugd plaatste Lisa Verheij zich voor de finale. Datzelfde deed Mirelle de Kort bij de dames. Kim de Laat was vijf tellen sneller dan ooit in het 50-meterbad. Esmee Bakers verbeterde haar PR uit het 25-meterbad met twee tellen. Sandra Schellekens greep met de zevende tijd net naast een finaleplaats, maar zwom wel haar snelste 200 vrij in het 50-meterbad in bijna 7 jaar.
Daarna stond de 200 vlinder op het programma, met daarbij twee bikkels van SWNZ: Jesse bij de jongens junioren en Dionne Paridaans bij de dames senioren. Jesse was maar liefst vijftig tellen sneller dan zijn oude toptijd op de lange baan. Dionne verbeterde haar toptijd uit het 25-meterbad met vijftien seconden.
Na deze zware afstand stond de rugslag op het programma, met 50 meter voor de junioren en de dubbele afstand voor de oudere zwemmers. Jelle Rutten bleef een fractie boven de limiet op de 50 rug, maar zwom een uitstekende tijd. Ook bij de meiden waren er toptijden. Iris van der Aa was de snelste, gevolgd door Lotte van de Laak op plek drie. Lotte zwom 0.08 sneller dan ooit in het 50-meterbad, terwijl Iris maar liefst anderhalve tel sneller dan ooit was. Iris Verheij zwom drie tellen sneller dan ze ooit was in het 50-meterbad. Nena van der Steen wist zelfs een halve seconde sneller te zwemmen dan haar PR uit het 25-meterbad. Anouk Hacken wist datzelfde te presteren, maar dan met een verbetering van bijna anderhalve seconde! Op de 100 rug zwom Mirelle de zesde tijd, maar besloot zich af te melden voor de finale. Esmee werd achtste bij de jeugd en zwom zeven tellen sneller dan ze ooit op de lange baan was. Zij werd gevolgd door Lisa, die een seconde sneller was dan ze ooit was in het 50-meterbad. Kim de Laat eindigde achter Lisa als tiende. Sandra werd bij de dames negende en Dionne zwom in haar eerste 100 rug in het 50-meterbad naar de veertiende tijd.
Deze afstand werd gevolgd door de 100 vrij voor junioren. Jelle zwom de vijfde tijd en bleef wederom onder de RZK-limiet. Hij bleef met zijn tijd Iris van der Aa, die anderhalve seconde van haar oude 50-meterbad-PR afzwom, slechts 0.02 voor. Britt was iets sneller dan Iris en verbeterde haar beste tijd uit het 50-meterbad met 0.09 seconde. De andere meiden verpulverden hun oude toptijden. Zo waren Anouk en Nena vier seconden sneller dan hun PR's uit het 25-meterbad en Iris Verheij verbeterde haar lang-bad-PR met maar liefst acht tellen.
Tot slot werd de schoolslag gezwommen, met 50 meter voor de jeugd en senioren en 100 meter voor de junioren. Esmee eindigde op de vijfde plaats bij de jeugd dankzij een verbetering van haar 50-meterbad PR met drie seconden. Lisa werd achtste en Kim werd in haar eerste 50 school in het 50-meterbad tiende. Mirelle zwom bij de senioren de tweede tijd en Dionne de elfde, dankzij een verbetering van haar 50-meterbad PR met ruim twee seconden. Op de 100 school verbeterde Jelle zijn lang bad tijd met zo'n vijf tellen en dat betekende de negende plaats. Britt zwom bij de meiden naar de vierde plaats en ook zij was nog niet eerder zo snel in het 50-meterbad. Anouk, die haar allereerste wedstrijd in het 50-meterbad zwom, eindigde op de zeventiende plaats, net voor Iris Verheij. Iris was vier tellen sneller dan ze ooit was in het 50-meterbad.

In de finales 200 vrij wisten Lisa en Mirelle zich niet te verbeteren. Lisa werd vijfde bij de jeugd en Mirelle zesde bij de senioren. Jesse zwom naar het zilver op de 100 vlinder.

Livetiming