Pagina's

zaterdag 4 juni 2016

Uitslag BZK dag 3, zaterdag 4 juni

Zaterdag 4 juni trapte Isa Schellekens de derde dag van de Brabantse Zomer Kampioenschappen af met de 200 rug. Ze wist haar inschrijftijd (PR 50-meterbad) met zeven seconden te verbeteren en behaalde daarmee een mooie bronzen medaille, terwijl ze als vijfde ingeschreven was.
Daarna mochten maar liefst zeven dames van SWNZ aantreden op de 50 vrij. Drie daarvan zwommen in de categorie junioren 1 (2004). Marit van de Kerkhof werd knap vijfde, met een verbetering van haar PR uit het 25-meterbad met bijna drie (!!) seconden! Iris van der Aa was meer dan anderhalve tel sneller dan ooit en werd achtste. Britt Bakers eindigde als negende met een verbetering van bijna een seconde. Bij de junioren 3 (2002) kwam Lisa Verheij in actie, en ook zij verbeterde haar beste tijd uit het 25-meterbad, met bijna driekwart tel. Ze eindigde daarmee als tiende. Bij de jeugd 1 (2001) was het Bissola Adenekan die namens SWNZ in actie kwam. Ze bleef weliswaar iets boven haar korte baan PR, maar verbeterde haar toptijd in het 50-meterbad met drie tellen. Ze behaalde de vijftiende plaats. Tot slot zwom Isa ook de 50 vrij. Ze eindigde op plaats 25 en was al ooit sneller in het 50-meterbad. Ze zal er echter niet van wakker liggen waarschijnlijk, met de bronzen medaille op háár slag, de rugslag, al op zak.
De derde afstand voor de SWNZ-dames was de 200 wissel. Britt en Marit bezetten de plaatsen negen en tien, beiden in nieuwe PR's. Britt was drie tellen sneller dan ooit en Marit zelfs zeven! Iris eindigde als zestiende. Iris was bijna veertig seconden sneller dan haar oude (twee jaar oude) toptijd in het 50-meterbad. De vierde SWNZ-zwemster, Naomi Janssen, eindigde op plaats negentien. Ze was 36 seconden sneller dan ooit in het 50-meterbad. Ook haar oude toptijd stond al twee jaar. Helaas kon Lisa haar goede optreden op de 50 vrij geen vervolg geven op de wisselslag. Ze werd bij het keerpunt van de rug naar de school gediskwalificeerd. Isa eindigde op plaats zes. Vorig jaar was ze tijdens de BZK iets sneller.
Jochem Kampman, de enige jongen in het gezelschap, kwam in actie op de 50 rug. Hij eindigde op plaats vijftien en was twee tellen sneller dan zijn oude PR in het 50-meterbad.

Livetiming