Pagina's

zondag 5 juni 2016

Uitslag BZK dag 4, zondag 5 juni

Zondag 5 juni was SWNZ goed vertegenwoordigd bij de vierde dag van de Brabantse Zomer Kampioenschappen in Eindhoven. 
Als eerste mochten Jochem Kampman en Guy Huijsmans in actie komen op de 100 vrij. Jochem, naar eigen zeggen badpakkenspecialist (voor uitleg moet je bij Jochem zelf zijn), verbeterde zijn PR in het 50-meterbad met een halve tel en eindigde op plaats 21. Guy heeft de laatste tijd minder kunnen trainen dan hij eigenlijk had gewild en dus ontbrak het hem aan de macht om het laatste stuk goed door te trekken. In zijn eerste 100 vrij in het 50-meterbad wilde hij graag onder de minuut, maar dat lukte hem net niet: 1.00.49. Hij werd er tiende mee.
Vervolgens zwommen Britt Bakers en Mirelle de Kort de 50 meter schoolslag. Britt zwom meer dan een seconde sneller dan ooit in het 50-meterbad en behaalde een keurige zesde plaats. Mirelle moest zich zaterdag nog afmelden omdat ze niet fit was, maar besloot het zondag toch weer te proberen. En met succes, want ze was ruim anderhalve tel sneller dan haar tijd in het 50-meterbad en klokte de achtste tijd.
Na de pauze was het tijd voor de 200 vrij dames. Iris van der Aa en Lisa Verheij beten direct in de eerste serie het spits af. Iris zwom netjes op techniek, maar dat leverde wel een goede tijd op. Ze was slechts een tel langzamer dan haar PR in het 25-meterbad en was twaalf seconden sneller dan ooit in het 50-meterbad. Ze werd achtste bij de junioren 1. Lisa was haar wedstrijdpak vergeten in haar tas te stoppen en ging dus in een 'gewoon' badpak van start. Helaas heeft ze al enkele weken last van haar voet, omdat er iemand op was gaan staan. Dat betekende dat ze wat minder goed zwom dan gehoopt. Ze eindigde op plaats 19. Daarna zwom Britt, maar die ging zo diep dat ze er na de race nog geruime tijd last van had. Ze verbeterde echter wel haar persoonlijke toptijd in het 50-meterbad, vorige week in het Duitse Trier gezwommen, met een seconde. Tot slot zwom Isa Schellekens ook de 200 vrij. Ze verbeterde haar toptijd met een seconde en behaalde daarmee de tiende plaats.
Tot slot mochten de junioren en jeugd tegen elkaar strijden op de 4x100 wissel voor dames. Iris opende bij de junioren op de rugslag en bleef slechts een fractie boven haar toptijd. Daarna zwom haar oudere zus Anne de schoolslag. Zij zwom flink sneller dan ooit in het 50-meterbad. Vervolgens nam Naomi Janssen de (zware) 100 meter vlinderslag voor haar rekening. Hoewel ze flink 'dood' ging aan het einde van de race, die ze ook nog met het brilletje op haar kin aflegde, was ze wel maar liefst acht seconden sneller dan ooit in het 25-meterbad. Lisa maakte de race met de vrije slag af. De meiden eindigden als negende, en dat was mede te danken aan de masterclass 'overnemen' die ze weggaven: de overname van Anne was 0.00 en die van Lisa 0.01!
Bij de jeugd startte Isa op de rug. Ze zwom iets boven haar toptijd van twee weken terug. Daarna zwom Mirelle de schoolslag, waarbij ook zij iets beter zwom dan in het eerste weekend van de BZK. Vervolgens zwom Bissola Adenekan de vlinderslag. Het was voor haar de eerste keer dat ze deze afstand in het 50-meterbad zwom. Ze had het dan ook erg zwaar de laatste meters, maar knokte voor wat ze waard was. Helaas schatte Inge van Boxtel de laatste slagen van Bissola niet goed in en vertrok ze te snel van het blok. Daarom werd het jeugdteam gediskwalificeerd.