Pagina's

zondag 29 mei 2016

Uitslag Peter und Paul-Schwimmfest 28 en 29 mei in Trier

Zaterdag 28 en zondag 29 mei hebben 14 zwemmers meegedaan aan het Peter und Paul-Schwimmfest, een wedstrijd in het 50-meter lange openluchtzwembad in Trier.

Uitslag
Uitslag SWNZ

Verslag door Esmee Bakers:
Vrijdag middag/avond kwam iedereen aan, de helft sliep in een stacaravan en sommige op het zwembad terrein. De zaterdag ochtend brak aan, we moesten redelijk vroeg opstaan want het inzwemmen begon om 07:30. De eerste keer inzwemmen was 5 seconden wennen, meer niet. Waarschijnlijk omdat iedereen het heel koud het verwacht. Maar het zwembad was verwarmd. We gingen met z'n alle inzwemmen en toen stuitten we op een probleem, de overkant van het zwembad was maar 80 cm diep. Hoe moesten we daar nou ooit een koppelkeerpunt maken?! Daar was maar 1 oplossing voor: Oefenen, oefenen, oefenen! Na een stuk of 4 keer zat het keerpunt er wel in. Het was tijd voor het echte werk, de wedstrijd!

De wedstrijd ging super! De ene PR na de andere. Maar toen.... Kwam het met bakken uit de lucht, inclusief onweer en bliksem. Kregen we gewoon even gratis en voor niks anderhalf uur regen, dat betekende dus ook anderhalf uur niet zwemmen en een hoop programma's skippen. Helaas ging daarom de 800 meter voor Jesse Hoksbergen en de estafette voor de dames niet door. Toen de regen voorbij was, was er de eerste finale plek voor Britt Bakers op de 50 school. Lotte van de Laak was hier eerste reserve en mocht ook mee doen. Britt won zilver, alleen (helaas, volgens Britt) geen medaille maar een geldprijs. Lotte werd 8ste in de finale.

Dag 2 begon met de 5(!!!) kilometer voor Jessie van de Laak. Zij heeft deze super netjes en constant uitgezwommen in een tijd van: 1:38:53,48!! Jessie werd daarna natuurlijk uitbundig geknuffeld en gefeliciteerd! Daarna was het tijd om in te zwemmen, deze keer met minder moeilijkheden. Ook de 2e dag werd er hard gezwommen. Veel PR's en nog meer finaleplaatsen. Dit keer 2 voor Rick Hoksbergen, 1 voor Lotte van de Laak, 1 voor Britt Bakers en Iris Hoksbergen was reserve. Ze hebben het allemaal super goed gedaan. Helaas geen podiumplaatsen dit keer.

Ook zijn er het hele weekend medailles gewonnen. Maar liefst 2 gouden medailles en 1 zilveren medaille voor Nena van der Steen, 1 bronzen medaille voor Isa Verhagen, 2 bronzen medailles voor Britt Bakers.

Het was heel gezellig en iedereen had het naar zijn zin. Al met al was het een SUPER weekend!