maandag 20 februari 2017

Uitslag LAC 20 februari in Schijndel en Boxtel

Maandag 20 februari werden er in Schijndel en Boxtel LAC-wedstrijden gehouden. Voor een aantal zwemmers om hun afstand voor het LAC-klassement te zwemmen en voor de rest gewoon een goede training.
Op zaterdagmiddag 25 maart (Schijndel) en vrijdagavond 21 april (Boxtel) worden er ook LAC-wedstrijden georganiseerd. Opgeven kan via deze link.


Schijndel
In Schijndel is deze wedstrijd al sinds jaar en dag bekend als de SLAK, de Schijndelse Lange Afstands Kampioenschappen.
De eerste afstand was de 400 wissel, met twee heren en drie dames. Roel van der Kleij was de snelste, hoewel hij boven zijn beste tijd bleef. Pim de Crom zwom drie tellen boven zijn beste tijd. Bij de dames was Sandra Schellekens de snelste, gevolgd door Elke Schellekens en Ildiko van der Ploeg. Elke was sneller dan een jaar geleden, toen ze tijdens de SLAK ook deze afstand zwom.
Vervolgens zwommen Jerrik Faber en Mathijs vd Oever de 200 wissel. Mathijs verbeterde zijn PR met maar liefst 22 seconden! Jerrik zwom vorige week met de competitie al een goede tijd (dik onder zijn PR), maar die kwam door een diskwalificatie helaas niet in de boeken. Nu ging wel alles naar wens en dat betekende voor hem een PR van een halve minuut!
De langste afstand in Schijndel was de 800 vrij, met zeven deelneemsters. De jongste twee, Isabella Juárez Galeana en Nena van der Steen, zwommen lange tijd gelijk op, maar op een gegeven moment moest Nena Isabella toch laten gaan. De dames gingen echter allebei als een speer! Isabella verbeterde haar PR van een jaar geleden met 1 minuut en 50 seconden en Nena was zelfs twee minuten sneller dan ooit! Naomi Janssen zwom de 800 vrij voor het eerst, maar heeft al wel wat ervaring met het zwemmen van een dergelijke afstand. Met de coopertest nadert ze namelijk ook al de 800 meter. Nu ging ook zij als een speer. Na 400 meter was ze al veertien tellen sneller dan haar oude PR en ze eindigde na 800 meter dan ook in een keurige tijd. Isa vd Ven zwom in het begin gelijk op met Naomi, maar kon dat in het tweede deel niet meer helemaal volhouden. Wel wist ze er in de laatste baan nog een flinke eindsprint uit te persen en dat zorgde er mede voor dat ze haar PR met driekwart minuut aan scherpte. Haar zus Lara zwom samen met Demi van Os en Gitta Koorndijk gelijk op. Gitta was de snelste dame in Schijndel op de 800 vrij. Ze bleef slechts twintig seconden boven haar PR, een zeer knappe prestatie gezien het fysieke ongemak (knie) wat haar al een jaar teistert. Demi en Lara bleven beiden onder de twaalf minuten, waarbij Demi net voor Lara bleef. Demi verbeterde haar PR met 24 seconden en Lara met 25.
Tot slot werd de 400 vrij gezwommen door vijf zwemmers. Nieuw lid bij de afdeling wedstrijdzwemmen is de 16-jarige Kathelijne Kluijn. Ze voltooide de 400 meter keurig binnen de zeven minuten. Omdat dit haar eerste wedstrijd was, noteerde ze ook PR's op de 50, 100 en 200 meter. Jeroen van Dinther was de enige heer op deze afstand. Hij verbeterde zijn persoonlijke record van drie jaar geleden met twee tellen en was maar liefst vijftien seconden sneller dan vorig jaar. Selina Janssen zwom vijftien seconden sneller dan haar PR, een tussentijd van de 800 meter. Anouk van Lokven bleef in het eerste deel nog in het spoor van Selina, maar daarna werd het verschil groter. Helaas wist ze zich niet te verbeteren. Claartje Rijken zwom via een PR op de 200 vrij (1 seconde) naar een PR van ruim een halve minuut op de 400 meter vrije slag.

Uitslag Schijndel

Boxtel
Ook in Boxtel kwam een grote groep zwemmers in actie.
Lisa Maas, Juul Schellekens en Alysha van Brussel zwommen de 400 meter vrije slag. Alysha had nog geen enkele officiële tijd staan, dus zwom ze vier persoonlijke records. Lisa zwom voor het eerst de 400 vrij en noteerde dus ook een PR. Juul verbeterde haar PR met 34 seconden!
De 800 vrij werd gezwommen door vier jongens. Luuk Bult verbeterde halverwege zijn PR met drie tellen en was na 32 banen maar liefst 3.5 minuut sneller dan ooit. Dhio van der Staak zwom deze afstand voor het eerst en bleef keurig binnen de zestien minuten. Joop Zwijnenberg zwom maar liefst 4 PR's in één race! Na 100 meter was hij 0.6 seconde sneller dan zijn oude PR en na 200 meter vijf seconden. Halverwege de race was hij zeven seconden sneller dan zijn PR. Het was de eerste keer dat hij deze afstand zwom, dus ook na 800 meter kon er een persoonlijk record genoteerd worden. Ties van Boxtel verbeterde op alle geregistreerde tijden zijn PR. Na 50 meter was hij tien tellen sneller dan zijn oude toptijd en na 200 meter maar liefst een halve minuut. Ties had nog niet eerder een officiële wedstrijd over 200 meter of meer gezwommen, dus waren zijn tijden op de 200, 400 en 800 vrij ook PR's.
Bij de meiden was Oliwia Krawczyk de snelste in Boxtel. Na 200 meter was ze ruim twintig tellen sneller dan ooit, na 400 meter bijna vijftig tellen en na 800 meter was ze ruim vier minuten sneller dan ze ooit was! Kes Keij volgde haar en was ook meer dan drie minuten sneller dan haar oude toptijd. Sevanja van de Meerendonk zwom via een PR van drie seconden op de 400 vrij naar een PR van ruim drie minuten op de 800 vrij. Isa Verhagen, die een jaar jonger is dan de andere meiden zwom deze afstand voor het eerst en bleef net boven de 17 minuten. Tasnim Bezbiz is nóg een jaar jonger dan Isa en waagde zich ook aan deze afstand. Ze bleef dicht in de buurt van Isa en ook zij bleef net boven de 17 minuten.
De zwemsters met de langste adem zwommen de 1500 vrij. Voor Iris van der Aa en Britt Bakers was het de eerste keer dat ze deze afstand zwommen. Iris bleef knap binnen de 22 minuten en zwom de tweede tijd van de avond. Britt zwom een fractie boven de 25 minuten. Bij de jeugd waren er vijf deelneemsters. Lisa Verheij was bij de jeugd de snelste. Via een PR op de 800 vrij (tien seconden) zwom ze naar een PR van 2 minuten en 40 seconden op de 1500 vrij. Inge van Boxtel zwom de tweede tijd, maar bleef net boven haar beste tijd. Kim de Laat was de nummer drie. Ze verbeterde onderweg haar PR op de 400 vrij met vier tellen en op de 800 vrij met twee tellen. Na 1500 meter was ze een halve minuut sneller dan ooit. Anne van der Aa zwom een minuut en zeven tellen sneller dan ooit en Zoï van der Staak zwom deze afstand voor het eerst. Bij de senioren kwamen er drie dames in actie. Isa Schellekens verbeterde haar persoonlijke record met negen tellen. Dionne Paridaans zwom drie PR's: op de 400 vrij (zeven tellen), 800 vrij (drie tellen) en 1500 vrij (63 tellen) was ze nog niet eerder zo snel. Heleen Kicken zwom voor het eerst een wedstrijd vrije slag over meer dan 100 meter en dat leverde haar vanzelfsprekend PR's op de 200, 400, 800 en 1500 vrij op.
Tot slot zwommen in Boxtel drie zwemmers de 400 wissel. Jesse Hoksbergen was de snelste met een verbetering van zijn PR met twaalf seconden. Hij zwom daarmee binnen de limiet voor de Regionale Zomer Kampioenschappen in mei. Jelle Rutten zwom via een PR op de 100 vlinder van zeven seconden naar een PR na 400 meter. Hij verbeterde zijn oude toptijd met anderhalve minuut! Esmee Bakers verbeterde haar oude toptijd met driekwart minuut.