Pagina's

maandag 6 februari 2017

Uitslag Junioren-Jeugd-Senioren 5 februari in Breda (50)

Twintig zwemmers hebben zondag 5 februari meegedaan aan de derde Junioren-Jeugd-Senioren wedstrijd van het seizoen. Deze, maar ook de vierde wedstrijd op 2 april, stond geprogrammeerd in het 50-meterbad van Breda. Het was de eerste wedstrijd op de lange baan voor de zwemmers van SWNZ.

Jongens junioren
Jelle Rutten was de enige mannelijke zwemmer van SWNZ. Hij kwam uit op de 200 wissel (slechts 3 tellen boven zijn PR uit het 25-meterbad), 50 vrij (derde tijd bij de junioren 1-2) en 200 school (slechts 2 tellen boven zijn PR uit het 25-meterbad).

Meisjes junioren
Bij de meiden was SWNZ een stuk beter vertegenwoordigd. Britt Bakers zwom naar de zesde plaats in een nieuw PR. Marit van de Kerkhof en Marit Vermeulen eindigden als dertiende en veertiende. Voor Marit Vermeulen was het de eerste keer dat ze deze afstand in het 50-meterbad zwom en ze was direct drie tellen sneller dan haar PR uit het 25-meterbad. Nena van der Steen was een halve minuut sneller dan ooit in het 50-meterbad en benaderde haar PR uit het 25-meterbad. Voor Kes Keij was het de eerste keer 200 wissel op de lange baan en ook zij was sneller dan ooit in het 25-meterbad. 
Op de 100 rug zwom Iris van der Aa de zesde tijd. Ze verbeterde haar PR uit het 50-meterbad met bijna drie seconden. Marit van de Kerkhof zwom deze afstand voor het eerst in het 50-meterbad en bleef slechts twee tellen boven haar PR uit het 25-meterbad. Oliwia Krawczyk zwom bij haar debuut op de lange baan een mooie tijd. Oliwia had ook in het 25-meterbad nog geen tijd staan. Nena verbeterde haar lang-bad-PR met maar liefst zes tellen. Puck Bakker verpulverde haar PR met maar liefst bijna 25 tellen! Sevanja van de Meerendonk zwom voor het eerst op lang bad en net als Oliwia was het de eerste keer dat ze überhaupt een tijd zette op deze afstand.
Op de 50 vrij sprintte Britt naar de derde plaats, Iris naar de vierde en Marit van de Kerkhof naar de zesde plaats. Britt en Iris waren sneller dan ooit in het 50-meterbad en Iris was ook in een 25-meterbad niet eerder zo snel. Marit Vermeulen was 0.01 seconde sneller dan haar PR uit het 50-meterbad en verbeterde ook haar toptijd uit het 50-meterbad. Puck zwom de afstand voor het eerst op de lange baan, maar was meer dan een seconde sneller dan haar tijd 'met keerpunt'. Ook Oliwia, Kes en Sevanja maakten hun debuut op deze afstand in het 50-meterbad. De laatste twee waren sneller dan hun PR 25-meterbad.
Op de 200 school was Britt de snelste van SWNZ. Ze verbeterde haar PR uit het 25-meterbad. Helaas zijn de limieten voor de Regionale Zomer Kampioenschappen flink aangescherpt ten opzichte van de Brabantse Winter Kampioenschappen en is de limiet nog net niet binnen. Als ze met name haar derde baan nog wat kan aanzetten, zit de limiet er later dit seizoen misschien wel in. Oliwia zwom de afstand voor het eerst en zette een mooie tijd neer. Wellicht kan ze zondag met de competitie met wat extra keerpunten weer wat van die tijd afzwemmen. Nena verbeterde haar PR met zo'n 50 seconde en was halverwege ook maar liefst twintig seconden sneller dan ooit in het 50-meterbad. Kes, Puck  en Sevanja zwommen de afstand voor het eerst en zetten mooie tijden neer. Na 100 meter waren er ook al 50-meterbad PR's voor de dames.
De slotafstand was de 100 vlinder. Iris werd zesde in haar eerste 100 vlinder op de lange baan. Marit Vermeulen verslikte zich aan het begin van de tweede baan maar wist zich knap te herpakken. Ze zwom maar liefst drie tellen sneller dan haar beste tijd in het 50-meterbad, een topprestatie dus!

Meisjes jeugd
Lisa Verheij zwom de zevende tijd op de 100 vrij. Ze zwom net boven haar PR, wat erg goed was aangezien ze 's ochtends nog flink ziek was. Zoï van der Staak was exact een seconde sneller dan ooit op de lange baan. Ook Anne van der Aa was allesbehalve fit de laatste dagen en dat betekende dat een PR er net niet in zat. Jessie van de Laak zwom twee tellen van haar oude toptijd in het 50-meterbad af. 
Vier jeugdzwemsters kwamen in actie op de 400 vrij. Esmee Bakers had als doel onder de zes minuten te zwemmen en dat lukte haar prima: ze dook er bijna vijf tellen onder en dat betekende dat ze sneller was dan haar PR uit het 25-meterbad. Daarmee werd ze vijfde. Kim de Laat zwom een halve minuut sneller dan haar lang-bad-PR en was zelfs vijf tellen sneller dan haar PR uit het 50-meterbad. Ook haar klokker Patrick van de Laak was onder de indruk van die prestatie. Zoï van der Staak was maar liefst 25 tellen sneller dan haar oude tijd. Ze dook zelfs twintig tellen onder haar PR uit het 25-meterbad. Inge van Boxtel begon enthousiast aan de wedstrijd. Iets té enthousiast, want ze werd helaas uit de uitslag geschrapt wegens een valse start. Desondanks zwom ze wel een mooie race en was ze zo'n vijf tellen sneller dan haar oude toptijd uit het 25-meterbad.
Zoï tikte als vijfde aan op de 50 rug, net voor Lisa. Beiden verbeterden hun PR 50-meterbad. Kim bleef iets boven haar toptijd, ongetwijfeld met dank aan de toptijd op de 400 vrij die nog in het lichaam zat. Jessie zwom eveneens iets boven haar beste tijd. Inge zwom een seconde onder haar lang bad PR.
Lisa werd knap vierde op de 200 wissel en dook voor het eerst onder de drie minuten in het 50-meterbad. Ze bleef slechts een tel boven haar korte baan PR. Esmee verbeterde wel haar PR uit het 25-meterbad, met anderhalve seconde. Kim zwom 0.06 sneller dan ooit in het 50-meterbad en Anne bleef daar iets boven. Aan het einde van de middag wist Esmee zich in de finale helaas niet meer te verbeteren. 

Dames senioren
Mirelle de Kort was bij de senioren de snelste van SWNZ op de 100 vrij. Ze verbeterde haar PR 50-meterbad met 0.02 seconde en eindigde daarmee als vijfde. In de finale tikte ze wederom als vijfde aan. 
Isa en Sandra Schellekens kwamen in actie op de 400 vrij. Isa zwom drie tellen sneller dan ooit en daarmee werd ze tweede. Sandra zwom de eerste 200 meter synchroon met Inge, maar moest haar toen toch laten gaan. Een goede tijd bleef uit.
Isa won even later de 50 rug en werd gevolgd door Mirelle op de derde plaats. Beiden bleven iets boven hun beste tijd, net als Sandra.
Op de 200 wissel tikte Isa als vierde aan en Mirelle als zesde. Voor Mirelle was het de eerste keer dat ze deze afstand in het 50-meterbad zwom. In de finale verbeterde Isa weliswaar haar serietijd, maar een PR zat er helaas niet meer in.

Uitslag