zondag 12 februari 2017

Uitslag Competitie ronde 3, zondag 12 februari in Uden

Zondag 12 februari hebben ruim vijftig zwemmers hun uiterste beste gedaan bij de derde competitiewedstrijd van het seizoen. SWNZ was samen met Merlet uit Cuijk te gast bij Zeester-Meerval in Uden.
De toon werd direct gezet door de meisjes op de 4 x 50 wissel. Het topteam wat vorige maand een Brabants Record op de 4 x 100 meter wisselslag zwom, was nu met overmacht de beste. Iris van der Aa was op de rug maar liefst een seconde sneller dan haar PR. Britt Bakers (school) en Naomi Janssen (vlinder) zwommen 0.2 sneller dan hun PR. Tot slot maakte Marit van de Kerkhof het knap af op de vrije slag. Ze was de avond ervoor en zelfs nog op de ochtend van de wedstrijd ziek, maar toch zwom ze rond haar PR. SWNZ heeft zoveel goede jonge meiden dat er ook een tweede team ingeschreven was. Iris Verheij opende met een PR op de rug, waarna Anouk Hacken de schoolslag voor haar rekening nam. Isabella Juarez Galeana zwom op de vlinderslag anderhalve seconde onder haar PR en Puck Bakker was op de vrije slag weer sneller dan een week eerder. Het tweede team werd vierde.
Vervolgens kwamen de senioren op hun eerste afstand in actie. Rik op het Veld zwom een fractie boven zijn inschrijftijd en was de snelste. Roel van der Kleij zwom 0.2 onder zijn inschrijftijd. Jeroen van Dinther verbeterde zijn persoonlijke record met maar liefst 3,5 seconde. Guus Verhoeven bleef iets boven zijn beste tijd. Voor de dames was de eerste afstand de 100 vrij en de twee dertigers waren de snelsten van SWNZ. Sandra Schellekens zwom de vijfde en Rianne Slabbers de zevende tijd. Beiden waren echter niet tevreden met hun tijden. Emma Verhoeven zwom een seconde onder haar inschrijftijd. Anouk van Lokven verbeterde haar PR uit 2009 (!) met 0,4 seconde en daarmee bleef ze in de uitslag net voor Robin Hilgerdenaar. Gitta Koorndijk zwom ruim onder haar inschrijftijd en in navolging van Anouk zwom ook Demi van Os sneller dan haar drie jaar oude PR. Annemijn van Grinsven, Isa van de Ven en Isabel van Loon konden hun inschrijftijd niet verbeteren. Jet van de Bersselaar was wel een fractie sneller dan haar inschrijftijd.
De jongens jeugd trapten af met de 100 meter vlinderslag. Peter de Roij tikte als derde aan dankzij een PR van vier seconden. Daarmee zwom hij ook binnen de limiet voor de Regionale Zomer Kampioenschappen (RZK) in mei. Guy Huijsmans zwom acht tellen sneller dan zijn PR en Pim de Crom zwom er net iets boven. Voor de meisjes 1999-2000 stond de 200 wissel op het programma. Isa Schellekens was de snelste dankzij een verbetering van haar PR met twee tellen. Mirelle de Kort was 0.3 sneller dan ooit en dat leverde haar de derde plaats op. Selina Janssen zwom maar liefst negen tellen onder haar PR en Dionne bijna zes. De jongens junioren 3 en 4 zwommen dezelfde afstand. Jesse Hoksbergen verpulverde zijn oude toptijd met maar liefst twintig seconden en dat leverde hem niet alleen de winst, maar ook een limiet voor de RZK op. Jerrik Faber zwom meer dan een halve minuut sneller dan ooit, maar werd helaas gediskwalificeerd door een fout keerpunt. De meiden in dezelfde leeftijd gingen van start op de 100 vrij. Lisa Verheij zwom de snelste tijd en dankzij een PR van twee tellen kwalificeerde ook zij zich voor de RZK. Esmee Bakers bleef een fractie boven haar beste tijd maar eindigde wel nog knap als vierde. Claartje Rijken verpulverde haar PR met 8,5 seconden. Anne van der Aa zwom zes tellen sneller dan ooit. Inge van Boxtel nestelde zich in de uitslag tussen Claartje en Anne in. Zoï van der Staak verbeterde haar PR met twee tellen en Kim de Laat met 0.04 seconden. Jessie van de Laak was al eens sneller.
Vervolgens was het weer tijd voor de senioren, die 200 meter moesten zwemmen. De heren zwommen de rug en de dames de school. Hermie Minkels was de nummer drie op de schoolslag met een tijd die ongeveer gelijk ligt aan zijn inschrijftijd. Roel zwom vier seconden onder zijn inschrijftijd en Jeroen was 0.17 seconde sneller dan zijn PR. Bij de dames was Hanneke van der Steen op de vierde plaats de beste van SWNZ op de 200 rug. Één dag voor haar 24e verjaardag verbeterde ze haar PR uit 2013 met vijf seconden. Rianne bleef twee tellen boven haar PR uit 2013. Robin en Demi kregen dezelfde eindtijd toebedeeld. Voor Demi betekende dat een verbetering van haar PR met twintig tellen. Elke Schellekens zwom tien tellen sneller dan haar inschrijftijd en bleef daarmee Lara van de Ven net voor. Helaas werden zowel Emma als Jet gediskwalificeerd wegens een fout bij één van de keerpunten.
Op de 100 rug bij de junioren 1 en 2 knalde Jelle Rutten naar een tijd die maar liefst veertien tellen onder zijn PR lag. Helaas bleef hij een halve seconde boven de limiet voor de RZK. Wel was hij met afstand de snelste. Luuk Bult, nog een minior en dus twee jaar jonger dan sommige van zijn concurrenten, deed het uitstekend met een verbetering van zijn PR met vier seconden. Op de 200 school zwom Britt maar liefst 19 tellen onder haar PR. Ze werd derde maar minstens zo belangrijk: ze zwom ruim binnen de RZK-limiet. Marit zwom 0.6 sneller dan ooit, terwijl Naomi zeventien tellen van haar oude toptijd afzwom. Anouk was acht tellen sneller en Iris Verheij anderhalve tel. Iris van der Aa bleef een fractie boven haar tijd. Isabella zwom anderhalve tel sneller dan haar PR en Kes Keij zwom tien tellen sneller dan haar pas één week oude PR. Helaas maakte Oliwia een fout en werd ze gediskwalificeerd. De jongste meiden zwommen de 50 vlinder, met een mooie derde plaats voor Maud van Lankveld dankzij een PR van 4,5 seconde. Sevanja van de Meerendonk bleef iets boven haar beste tijd, net als Nienke van de Burgt. Helaas werd Isa Verhagen gediskwalificeerd.
Na een korte pauze waren het wederom de senioren die in actie kwamen. Hermie Minkels bleef een fractie boven zijn inschrijftijd en eindigde als tweede. Rik op het Veld en Guus Verhoeven zwommen vijf tellen onder hun inschrijftijd. Hanneke werd derde op de 200 school met een verbetering van haar twee jaar oude PR met twee tellen. Ook Anouk was sneller dan ooit: ze verbeterde haar bijna tien jaar oude PR met 0,8 seconde. Lara zwom een seconde onder haar inschrijftijd en Heleen Kicken was twee seconden sneller dan de tijd waarmee ze op de startlijst stond. Elke zwom zeven seconden onder haar inschrijftijd. Isa en Isabel waren al een sneller.
Op de 200 wissel lager Peter en Guy naast elkaar en ze maakten er een prachtige strijd van, die nipt in het voordeel van de jongste van de twee, Peter, werd beslist. Het leverde beiden een PR op: Peter, die derde werd, verbeterde zich met 3,5 seconde en Guy met bijna één. Pim zwom ruim een seconde sneller dan ooit. Op de 100 vlinder bezetten Isa en Mirelle de plaatsen 2 en 3. Isa verbeterde zich met drie tellen en zwom zo binnen de limiet voor de RZK. Mirelle haalde die limiet al eerder en zwom nu 0.06 seconde boven haar PR. Selina verbeterde zich met bijna tien tellen en Dionne met ruim vier. Gitta zwom 0,7 seconde onder haar inschrijftijd.
Jesse Hoksbergen zwom naar de winst op de 100 vrij, maar zijn gedroomde tijd van onder de minuut bleef helaas uit. Jerrik verpulverde zijn PR met ruim acht seconden. Op de 200 wissel bij de meiden regende het grote PR's. Lisa werd tweede met een verbetering van bijna twaalf tellen. Claartje deed daar nog een schepje bovenop met een PR van bijna vijftien seconde. Esmee en Inge zwommen drie tellen sneller dan ooit, Jessie 25, Anne acht, Kim driekwart seconde. Zoï bleef net boven haar beste tijd.
Bij de heren 100 vrij behaalde Hermie de derde plaats, net voor Rik. Beiden zwommen net boven hun inschrijftijden. Roel bleef 0.02 boven zijn inschrijftijd en ook Guus bleef er nipt boven. Ook Jeroen wist zich niet te verbeteren.
Bij de dames 50 vlinder waren Sandra en Emma aan elkaar gewaagd, met een kleine voorsprong voor Sandra. Emma was wel anderhalve tel sneller dan haar inschrijftijd. Elke bleef twee tellen onder haar inschrijftijd. Anouk bleef er een seconde onder en Annemijn en Lara zelfs nog iets meer. Voor Lara was dat een verbetering van haar PR met 0,4 seconde. Demi verbeterde voor de derde keer deze middag een PR. Op de vlinderslag was ze bijna twee tellen sneller dan ooit. Isa en Isabel bleven een tel boven hun beste tijd.
Jelle was na de winst op de 100 rug ook op de 200 school de beste. Hij zwom zijn PR van een week geleden alweer uit de boeken. In Uden was hij zestien tellen sneller. Luuk verbeterde zijn toptijd met twee tellen. Bij de meisjes zwom Iris van der Aa naar de winst op de 100 rug. De toptijd waarmee dat gepaard ging was goed voor een PR van bijna vier tellen en een startbewijs voor de RZK. Ook Britt mag op deze afstand naar de RZK, dankzij een verbetering van haar oude toptijd met anderhalve tel. Marit verbeterde zich met vier seconde en Naomi zelfs met 7,6. Oliwia was nipt sneller, terwijl Anouk net boven haar beste tijd bleef. Ook Isabella en Puck konden zich in hun derde start van de middag niet meer verbeteren. Maud kon dat wel: zij was zeven tellen sneller. Kes zwom elf tellen van haar oude PR. Sevanja zwom de afstand voor het eerst en deed dat keurig. Nienke was zestien tellen sneller dan ze ooit was. Helaas zagen de officials bij Iris Verheij iets onreglementairs en werd ze uit de uitslag gehaald.
De laatste zwemster die individueel in actie kwam was Isa Verhagen op de 100 vrij. Ze verbeterde haar toptijd met maar liefst zes seconden.
Tot slot mochten de dames de 4 x 200 vrij zwemmen. SWNZ heeft een brede damesselectie, en dat bleek wel uit het feit dat de dames in eerste instantie goed gelijk op gingen. Mirelle opende bij het eerste team met een PR van anderhalve tel. Daarna zwommen Rianne, Lisa en Isa. Ze doken 0.6 seconde onder hun inschrijftijd en zwommen daarmee de tweede tijd. De derde tijd was enigszins verrassend voor het tweede team van SWNZ. Selina opende met een PR van bijna drie seconden. Daarna bleef zwommen Hanneke, Robin en Sandra en ze tikten bijna zeven tellen onder hun inschrijftijd aan. Daarmee bleven ze het eerste team van Merlet én vijf teams van Zeester-Meerval voor. Alleen het eerste team van Zeester-Meerval bleek een maatje te groot voor de SWNZ-dames.

Uitslag

Stand C-competitie

Dankzij deze goede resultaten staat SWNZ nu niet meer in de gevarenzone wat betreft degradatie. Na twee rondes stonden we op plaats 26, maar nu lijken we na de derde ronde op te zijn geklommen naar de 22e plaats. De nummers 25 tot en met 30 na de vierde ronde degraderen, dus we hebben IEDEREEN heel hard nodig bij de laatste wedstrijd op 12 maart aanstaande. De opstelling staat inmiddels online: Opstelling competitie 4, zondag 12 maart in Eindhoven

Tussentijden 4 x 50 wissel meisjes
Team 1 Tijd PR
Iris van der Aa 0:36,33 0:37,15
Britt Bakers 0:38,6 0:38,85
Naomi Janssen 0:36,0 0:36,17
Marit van de Kerkhof 0:31,6 0:31,41
2:22,39 2:23,58
Team 2 Tijd PR
Iris Verheij 0:40,30 0:40,45
Anou Hacken 0:47,4 0:46,58
Iabella Juarez Galeana 0:45,2 0:46,82
Puck Bakker 0:39,1 0:39,38
2:51,75 2:53,23

Tussentijden 4 x 200 vrij dames
Team 1 Tijd 50m PR
Mirelle de Kort 0:34,58 0:34,58
1:12,34 0:37,76
2:28,77 2:30,36
Rianne Slabbers
2:26,70
Lisa Verheij
2:33,54
Isa Schellekens
2:21,36
9:51,39 9:51,96

Team 2 Tijd 50m PR
Selina Janssen 0:34,66 0:34,66
1:12,44 0:37,78
1:51,9 0:39,5
2:29,7 0:37,8 2:32,94
Hanneke van der Steen 0:34,2 0:34,2
1:13,1 0:38,9
1:53,3 0:40,2
2:32,2 0:38,9 2:31,91
Robin Hilgerdenaar 0:34,7 0:34,7
1:14,1 0:39,4
1:54,7 0:40,6
2:34,1 0:39,4 2:35,00
Sandra Schellekens 0:34,3 0:34,3
1:13,4 0:39,0
1:53,7 0:40,4
2:32,5 0:38,8 2:33,87
10:08,56 10:13,72