zondag 13 november 2016

Uitslag Competitie ronde 2, zondag 13 november in Boxtel

Tijdens de tweede ronde van de C-competitie kwamen de zwemmers van SWNZ op zondag 13 november in Boxtel weer goed voor de dag.

De middag begon met de 4x100 vrij voor junioren. Jesse Hoksbergen opende met een toptijd, waarmee hij zich en passant kwalificeerde voor de Brabantse Kampioenschappen. Vervolgens zwommen ook Dimo Devetzis, Jelle Rutten en Reinier Lindenbergh de sterren van de hemel, met als resultaat een eindtijd die maar liefst 23 seconden onder hun inschrijftijd lag. Team 2 startte met Luuk Bult, die zijn PR met een seconde scherper stelde. Vervolgens zwom Jerrik Faber zes tellen onder zijn toptijd, Tasso Devetzis elf en Mathijs van den Over elf. Dat betekende dat de vier jongens 36 seconden onder hun inschrijftijd doken! SWNZ eindigde als derde en vierde.

De heren senioren kwamen als eerste in actie op een individueel nummer, en wel op de 200 wissel. Mark van Dinther verbeterde zijn inschrijftijd met vier tellen en Guus Verhoeven met drie. Roel van der Kleij bleef iets boven zijn inschrijftijd. In de serie daarna streden Hermie Minkels en Raga Flores tegen elkaar. Hermie won nipt van Raga, waarmee de heren derde en vierde werden. Raga zwom binnen de BWK-limiet, die Hermie al eerder had behaald. De tweede afstand voor de heren senioren was de 50 school. Raga werd tweede. Mark van Dinther zwom een seconde onder zijn inschrijftijd en werd vierde. Na de pauze was het weer tijd voor de senioren, met voor de heren Guus, Raga en Hermie de 100 vlinder. Raga werd tweede en Hermie vijfde. Guus eindigde als negende. Hermie tikte op de 200 vrij als derde aan en Roel als zesde.
De dames senioren begonnen met de 200 vrij. Rianne Slabbers was op plaats 2 de snelste van SWNZ. Ze zwom twee tellen onder haar inschrijftijd. Hanneke van der Steen verbeterde de inschrijftijd met vier tellen en bleef Sandra Schellekens daarmee net voor. Demi van Os en Isa van de Ven waren twee seconden sneller dan hun inschrijftijd. Maar liefst 9 dames van SWNZ kwamen in actie op deze afstand. Op de 100 vlinder was Sandra de snelste van SWNZ op plaats vijf, met haar snelste tijd in ruim vijf jaar. Hanneke zwom 3,5 tel sneller dan de inschrijftijd. Elke Schellekens en Emma verhoeven presteerden het om dezelfde tijd te zwemmen, maar de kamprechter zagen Elke net iets eerder aantikken. Elke was daarmee wel driekwart tel sneller dan de inschrijftijd. Gitta Koorndijk zwom vier seconden onder haar geschatte inschrijftijd. Op de 50 school had Hanneke duidelijk haast, want ze moet direct na haar race door naar Tilburg om samen met onder andere Inge een waterpolowedstrijd te spelen. En die haast resulteerde in een toptijd van twee tellen onder haar inschrijftijd. Anouk ging goed mee en was eveneens twee seconden sneller dan de inschrijftijd. Isa won de zussenstrijd met Lara, tot ongenoegen van Lara. Isa zwom maar liefst anderhalve tijd onder haar inschrijftijd. Op de 200 wissel was Rianne de nummer drie, in een tijd die een tel boven de BWK-limiet ligt. Elke verbeterde haar inschrijftijd met een tel, terwijl Isa zeven seconden onder haar inschrijftijd bleef. Ze verloor nu wel de strijd met zus Lara, die ongeveer haar inschrijftijd zwom.

De jongens jeugd zwommen de 200 vrij, maar door verschillende afmeldingen was Pim de Crom de enige zwemmer van SWNZ. Hij stelde zeker niet teleur en verbeterde zijn PR met maar liefst vijf seconden. Op de 100 school was er voor hem helaas een diskwalificatie. De meiden van dezelfde leeftijd kwamen in actie op de 100 school en het werd zoals verwacht een één-tweetje voor SWNZ: Mirelle de Kort won, voor Isa Schellekens die een klein PR zwom. Selina Janssen verbeterde haar toptijd met drie tellen en Dionne Paridaans met bijna een seconde. Op de 200 vrij was er de overwinning voor Isa in een nieuw PR. Selina werd derde (PR van twee seconden), voor Mirelle en Gitta. Dionne zwom ongeveer haar PR.
Foto via Anne van der Aa

De jongens junioren 3-4 hadden de toch wel zware 100 vlinder op het programma staan, maar ze gingen er allemaal voor en met resultaat. Jesse verbeterde zich met maar liefst zeven tellen en Dimo met drie. Voor Reinier, Mathijs en Tasso was het de eerste keer, maar ze bleven alledrie onder de geschatte inschrijftijd. Ook Jerrik zwom een keurige 100 vlinder. Op de 200 rug zwom Jesse 24 seconden sneller dan zijn oude toptijd en werd daarmee vierde. Mathijs en Reinier zwommen deze afstand voor het eerst, maar zwom ruim onder de geschatte tijden. Tasso was acht tellen sneller dan ooit. De meisjes jeugd kwamen in actie op de 200 rug. Lisa Verheij werd tweede en zwom vijf tellen sneller dan ooit. Zoï van der Staak verpulverde haar PR met ruim zeventien tellen. Bissola Adenekan was tien tellen sneller dan haar oude PR en Jessie van de Laak één. De andere meiden wisten zich helaas niet te verbeteren. Bissola zwom naar een mooie derde plaats op de 100 vlinder. Plaats vijf was knap voor Esmee, net voor Claartje. De meiden zwommen drie en zeven seconden sneller dan ooit. Zoï zwom na een dik PR op de 200 rug ook nog eens tien seconden van haar PR op de 100 vlinder.

De jongste junioren zwommen de 100 vrij, met een prachtige tweede plaats én een PR van 9 seconden voor Jelle. Het gat tot de Brabantse limiet is nog slechts twee tellen. Luuk zwom een klein PR en Dhio was ruim drie seconden sneller dan ooit. Op de 200 wissel werd Jelle wederom tweede, mede dankzij een PR van zeven tellen. Luuk verbeterde zich met vier tellen. De grote groep meisjes 2003-2005 zwom de 200 wissel. De meiden gingen er helemaal voor en dat was te zien aan de tijden. Marit van de Kerkhof verbeterde zich met drie tellen en werd vierde, net voor Naomi Janssen en Iris van der Aa, die daarmee beiden binnen de BWK-limiet (die Marit al had gehaald) bleven. Naomi verbeterde zich met zes tellen en Iris met 3.5. Samen met Britt Bakers heeft SWNZ dus 4 (!) meiden uit 2004 op deze afstand op de Brabantse! Voor Isabella Juarez Galeana, Anouk Hacken, Oliwia Krawczyk, Puck Bakker, Kes Keij en Sevanja van de Meerendonk was het de eerste 200 wissel, maar ze deden het allemaal keurig. Nena van der Steen zwom deze afstand wel al veel vaker, maar verbeterde zich nu met twaalf tellen. Later zwommen de meiden de 100 vrij, met veel PR's als gevolg. Naomi en Nena verbeterden zich met twee tellen, Puck en Sevanja met drie en Marit Vermeulen, Anouk en Sterre met vier seconden. Oliwia verbeterde zich met dertien tellen en Kes met vijf.

De jongste deelneemster was Isa Verhagen, die op de 50 school sneller dan ooit zwom en daarmee de derde plaats behaalde. Aan het einde van de middag kwam ze ook nog in actie op de 100 wissel en ook daarop werd ze derde, met een PR van negen tellen.

Tot slot waren er estafettes. SWNZ had één team 4x100 wissel heren, maar de vier mannen kwamen uitstekend voor de dag. Hermie en Mark zwommen ongeveer hun inschrijftijd, waarna Raga, die op de individuele 100 vlinder nog 1.01 liet klokken, nu net onder de minuut wist te blijven: 59.8. Roel besloot op de vrije slag en de heren waren drie tellen sneller dan hun inschrijftijd.
De brede damesselectie van SWNZ kwam goed tot uiting op de 4x100 vrij, met één juniorenteam, een jeugdteam en twee seniorenteams! De junioren waren Naomi (die de plaats van de niet fitte Lotte op het laatste moment innam, maar dat met verve deed), Iris, Britt en Marit. De meisjes jeugd waren Esmee, Anne, Bissola en Lisa. Team 1 van de senioren bestond uit Mirelle, Isa, Selina en Sandra en team 2 was Robin, Rianne, Emma en Demi. De senioren bezetten de plaatsen 3 en 4, de jeugd werd vijfde en de junioren eindigden op plaats zes.

Uitslag