zondag 9 oktober 2016

Uitslag Junioren-Jeugd-Senioren wedstrijd 9 oktober in Boxtel

Twintig zwemsters en één zwemmer hebben zondag 9 oktober meegedaan aan de eerste wedstrijd in het Junioren-Jeugd-Senioren-Circuit. Een nieuw concept, waarbij er eerst series zijn en vervolgens van een aantal nummers ook nog een finale.
De junioren begonnen met de 100 wissel. Britt Bakers eindigde als tweede met een verbetering van haar PR met meer dan tien tellen. Marit van de Kerkhof volgde op 0.01 op de derde plaats. Zij verbeterde zich met 2.5 tel. Lotte van de Laak en Iris van der Aa bezetten de plaatsen negen en tien. Voor Lotte was dat met een PR met 1.7 seconde. Nena van der Steen zwom bijna vier tellen sneller dan ooit en eindigde op plaats 23. Ze werd gevolgd door Anouk Hacken die maar liefst 19 tellen van haar oude toptijd afzwom! Maud van Lankveld verbeterde zich met bijna drie tellen en werd 27e. Sevanja van de Meerendonk zwom deze afstand voor het eerst en bleef mooi binnen de twee minuten. Helaas maakte ze een fout bij het keerpunt waardoor ze gediskwalificeerd werd. Volgende keer beter! Mooi om te zien was ook dat Kes Keij ook zag wat er niet goed ging, en dat heel duidelijk uit kon leggen aan Sevanja. Zo helpen de meiden elkaar, top!
Daarna was het tijd voor de echte bikkels: Anne van der Aa en Ildiko van der Ploeg kwamen in actie op de 400 meter wisselslag. Anne werd derde bij de jeugd en verbeterde haar PR uit begin 2016 met maar liefst een halve minuut! Onderweg verbeterde ze ook nog 'even' haar PR op de 100 vlinder met elf seconden! Ildiko werd tweede bij de senioren. 
Vervolgens werd de 100 meter schoolslag gezwommen. De junioren kwam als eerste in actie op dit programmanummer, waarvoor later nog finales gezwommen werden. Britt eindigde als vierde en zwom 0.7 seconde sneller dan ooit. Marit werd vijfde (PR van ruim twee tellen) en Iris zesde. Lotte eindigde als tiende, Iris Verheij als veertiende, Anouk als zeventiende, Kes als negentiende, Maud als 21e en Nena als 22e. Sevanja zwom in haar eerste 100 school naar plaats 23.  In de finale eindigde Britt, Marit en Iris op de plaatsen 4, 5 en 6. Alleen Marit wist haar tijd uit de series (en dus haar PR) te verbeteren.
Pim de Crom, de enige jongen die in actie kwam, werd derde bij de jeugd op deze afstand. Hij bleef iets boven zijn PR. In de finale bezette hij wederom plaats drie, maar nu kwam hij al dichter in de buurt van zijn PR. Mirelle de Kort zwom zonder echte tegenstand de snelste tijd in zowel de series als de finales in de categorie senioren 1 en ouder. Bij de jeugd was het een stuk spannender. Esmee Bakers kwalificeerde zich als tweede voor de finale, met een verbetering van haar PR van een week geleden. Anne zwom de derde tijd, en dat slechts korte tijd na de zware 400 wissel! Jessie van de Laak eindigde in de series als vierde en Kim de Laat als vijfde. In de finale was de tweede plaats voor een iets beter uitgeruste Anne, die vijf seconden sneller was dan in de series. Esmee werd derde, Jessie met een PR van bijna vier seconden vierde en Kim vijfde. Kim was iets sneller dan in de series.
Na de pauze stond de 50 vlinder op het programma, en ook nu beten de junioren weer het spits af. Britt werd vijfde en Marit zesde, maar beiden bleven boven hun beste tijden. Lotte eindigde als negende. Kes werd negentiende met een PR van een seconde, net voor Anouk en Maud. Bij de heren werd Pim zesde. Hij bleef 0.12 seconde boven zijn PR. Bij de jeugd was Jessie de nummer vier. Helaas werd Lisa Verheij gediskwalificeerd. Bij de dames was de volgorde zoals verwacht: Mirelle eerste, Isa Schellekens tweede en Sandra Schellekens derde. Mirelle bleef een halve tel boven haar PR, Isa een tel en Sandra driekwart tel.
Daarna was het tijd voor 200 meters. De junioren zwommen de 200 vrij, waarbij Iris van der Aa de snelste tijd in de series liet klokken. Ze verbeterde zich met zes tellen en zwom daarmee ook binnen de limiet voor de Brabantse Winter Kampioenschappen. Iris Verheij en Puck werden negentiende en twintigste. Puck zwom negen seconden sneller dan ooit! Sevanja tekende voor de grootste verbetering van de middag met een PR van 46 seconden! Ze zwom naar de 24e plaats. De jeugd en senioren zwommen 200 meter rugslag. Esmee verbeterde haar PR met zeventien seconden en plaatste zich als derde voor de finale. Lisa werd vijfde met een PR van zestien tellen en Kim zesde. Lisa Verheij werd tweede in de finale en Kim de Laat derde. Esmee werd vierde. Bij de dames was net als op de 50 vlinder de rangschikking vooraf eigenlijk al duidelijk: Isa eerste voor Mirelle en Sandra. Ze zwommen alledrie een fractie boven hun PR en kwalificeerden zich met gemak voor de finales. Daarin was de volgorde hetzelfde, maar waren de tijden minder goed. Op de halve afstand voor junioren zwom Lotte vijf seconden sneller dan ooit en eindigde als derde. Anouk werd twaalfde.

Uitslag

In de pauze van de Junioren-Jeugd-Seniorenwedstrijd werden de medailles van de LAC 2015-2016 uitgereikt aan Iris Van Der Aa, Lisa Verheij, Jessie Van de Laak, Kim de Laat, Sandra Schellekens, Iris Verheij, Puck Bakker en Anne van der Aa. De andere zwemmers (Nena Steen, Luuk Bult, Marit Vermeulen, Jelle Rutten, Dionne Paridaans en Jesse Hoksbergen) krijgen de medaille binnenkort uitgereikt.