Pagina's

zondag 9 juni 2019

Uitslag Zuidelijke Cirkel 9 juni in Veldhoven

Zondagochtend 9 juni hebben zes zwemmers meegedaan aan een masterwedstrijd in Veldhoven. Voor Jeroen van Dinther, Demi van Os en Elke Schellekens was het hun debuut bij de masters.

De wedstrijd ging van start met de 4 x 50 vrij mix. Voor SWNZ kwamen Jeroen, Rob van de Ven, Ildiko van der Ploeg en Elke in actie. Met splittijden die slechts een fractie boven hun inschrijftijden lagen eindigde het kwartet als eerste bij de mix 120+.
Meteen daarna mochten Jeroen  en Elke nogmaals in actie komen, maar dan op de individuele 100 school. Jeroen won bij de 20+ en verbeterde zijn persoonlijke record met 0.35 seconde. Elke eindigde op de derde plaatsbij de 25+  en bleef een fractie boven haar inschrijftijd.
Op de 50 vrij kwamen Rob, Demi en Sandra Schellekens aan de start. Demi behaalde de tweede plaats bij de 20+. Sandra won bij de 30+ en was weer 0.3 seconde sneller dan vorige maand bij de NK Masters in het 50-meterbad. Rob werd derde bij de 45+. Vervolgens kwam Sandra weer in actie, maar dan samen met Ildiko op de 100 vlinder. Beiden wonnen de categorie. Ildiko (25+) zwom ongeveer haar inschrijftijd en Sandra dook ruim vier tellen onder haar inschrijftijd.
Rob was de enige op de 25 rug en eindigde als vierde in een tijd die boven zijn PR ligt. Later zwom hij ook nog als enige de 25 school. Daarop verbeterde hij zich met 0.02 seconde en won hij bij de 45+.
De langste afstand voor de zwemmers was de 200 vrij, met daarop de drie debutanten. Jeroen tekende weer voor de winst, in een PR van twee seconden. Demi werd derde en was een halve tel sneller dan haar inschrijftijd. Elke werd tweede en dook 0.15 seconde onder de inschrijftijd.
Demi, Ildiko, Sandra en Rob doken allevier het water in voor de 100 meter wisselslag. Ildiko en Rob zwommen naast elkaar. Halverwege lag Ildiko nog voor, maar uiteindelijk wist Rob haar tijdens de schoolslag te passeren. Rob verbeterde zijn PR met een volle seconde en werd tweede. Ildiko eindigde als derde en was ruim anderhalve tel sneller dan haar inschrijftijd. Sandra zwom vervolgens drie tellen sneller dan haar inschrijftijd en daarmee werd ze eerste. Demi eindigde als tweede.
Tot slot sprinten Jeroen, Elke en Sandra over 25 meter vrije slag. Ze wonnen allen hun categorie.