Pagina's

zondag 9 juni 2019

Uitslag Minioren Finales 8 en 9 juni in Tilburg

De beste minioren van Brabant kwamen dit weekend in actie tijdens hun Brabantse Kampioenschappen, de Minioren Finales.

Zaterdag beet Ila van Os het spits af. Ze verbeterde op de 100 rug haar beste tijd met ruim zes tellen en werd daarmee elfde bij de minioren 4. Bij de minioren 2 en 3 kwamen er twee meiden in actie: Maud Leijten en Sanne Schellekens. Maud was 1.7 seconde sneller dan haar oude toptijd en werd vijfde. Sanne is pas kort geleden gestart met wedstrijdzwemmen en eindigde knap als zevende. Halverwege was ze al drie seconden sneller dan haar oude toptijd en de eindtijd was maar liefst elf tellen sneller!
Op de 50 vlinder eindigde Ila als tiende met een PR van 1.1 seconde.
Tot slot zwommen Maud en Ila de 100 vrij. Maud eindigde bij de minioren 2 en 3 als vijfde dankzij een PR van bijna vier tellen. Na 50 meter was ze 1.3 seconde sneller dan haar oude persoonlijke record. Ila werd bij de minioren 4 elfde. Ze was maar liefst tien tellen eerder bij de finish dan ooit!

Een dag later kwam alleen Maud in actie. Op de 50 vlinder eindigde ze met een PR van acht seconden voor de derde keer dit weekend als vijfde. Later zwom ze nog de 100 rug en hoe kan het ook anders: ze eindigde als vijfde. Ze sloot het weekend af met een PR van anderhalve seconde.

Livetiming