zaterdag 8 september 2018

Uitslag open water 8 september in Sleeuwijk

Zaterdag 8 september was de tweede Brabantse open water wedstrijd van dit seizoen, in een brede sloot tussen de weilanden in Sleeuwijk. De eerste SWNZ-zwemmer die in actie mocht komen, was Rob van de Ven. Hij mocht namelijk de watertemperatuur meten. Dit wordt altijd voorafgaand aan de wedstrijd gedaan door een zwemmer, uiteraard in het bijzijn van een official. Het water was dit keer een stuk minder warm dan bij de eerdere wedstrijden, namelijk 18 graden.
Aukje Rutten mocht dit keer in het water het spits afbijten, en net als in Oosterhout twee weken geleden zwom ze de 500 meter schoolslag. De omstandigheden waren zwaar, met een flinke wind. Aukje eindigde als achtste in 11.11.55 en was daarmee de tweede Brabantse. Daarna was het de beurt aan de oudste deelnemer van SWNZ, Rob, die in actie kwam op de kilometer schoolslag bij de masters. Hij ging wat rustiger af dan de vorige keer en dat leverde een betere race op. Rob werd derde bij de heren 40+, na 21.41.39. Hij was daarmee bijna twee minuten sneller dan twee weken eerder in Oosterhout. Rob werd gevolgd door de jongste van SWNZ, Rafke Bakker op de 250 vrij. Rafke tikte aan na 7.33.90 en behaalde daarmee een prachtige zilveren medaille. Rafke was de snelste Brabantse zwemmer en staat nu stevig aan de leiding in het Brabants klassement. Juul Schellekens zwom de dubbele afstand bij de minioren 4-5. Ze werd vierde in 10.20.55 en was daarmee een minuut sneller dan haar PR van vorig jaar.
Na de pauze stond de kilometer vrije slag op het programma voor de verschillende leeftijdscategorie├źn. Als eerste was het de beurt aan de jongens: Jelle Rutten bij de junioren, vijf minuten later gevolgd door Jesse Hoksbergen (jeugd) en Guy Huijsmans (senioren). Jelle was met 16.32.91 zo'n twaalf tellen sneller dan vorige week en dat betekende de veertiende plaats. Jesse werd zevende (derde Brabander) met 14.33.41. Daarmee was hij bijna een volle minuut sneller dan in Oosterhout. Ook Guy was sneller dan twee weken eerder, hij verbeterde zijn PR van Oosterhout met bijna een halve minuut tot 14.23.21. Guy werd tiende. Bij de meiden kwamen even later Puck Bakker (junioren) en Kim de Laat (senioren) in actie. Puck deed erg goede zaken voor het Brabants klassement, want haar 17.15.71 was slechts tien tellen langzamer dan de snelste Brabantse. Ze was bijna twee minuten sneller dan vorig jaar op dezelfde locatie en werd in totaal negende. Kim eindigde bij de senioren als achtste, na 20.05.34. Na de finish van de meiden mocht Sandra Schellekens in actie komen op diezelfde afstand, maar dan bij de masters. Nog geen tien weken na de bevalling van haar zoontje waren de verwachtingen laag, en met ook nog een zware baan werd het geen toptijd. Sandra eindigde na 19.14.07 als vierde bij de dames 30+. De dag werd afgesloten met de 2000 meter schoolslag, waarbij Anne van der Aa en Lisa Verheij de SWNZ-eer hoog hielden. Lisa zwom deze afstand voor het eerst en werd vijfde in 41.11.50. Anne vond het zwaar en eindigde na 44.55.05 als zesde. Wel was ze maar liefst drie minuten sneller dan in Oosterhout!

Morgen deel twee van het Brabantse weekend, met de wedstrijd in Vught, waarbij vanaf 10.00 uur SWNZ-zwemmers in actie zullen komen.