Pagina's

zaterdag 15 september 2018

Uitslag open water 15 september in Lith

Tijdens de laatste open wedstrijd van dit seizoen, op 15 september in de Lithse Ham is SWNZ volop in de prijzen gevallen.


De wedstrijd begon met de kilometer vrije slag in verschillende leeftijdscategorieën. Jesse Hoksbergen zwom zijn snelste tijd van het seizoen (verbetering van een halve minuut) en eindigde daarmee als vijfde bij de jeugd. Guy Huijsmans zwom bij de senioren een PR van een volle minuut en eindigde op plaats zeven bij de senioren. Daarna volgden de dames, waarbij Kim de Laat bijna twee minuten sneller dan vorig seizoen op deze locatie was. Daarmee werd ze tiende. Bij de junioren werd Iris van der Aa er nét uitgetikt bij de finish door een meisje van Aqua-Novio '94 uit Nijmegen, maar de eindtijd was driekwart minuut sneller dan vorig jaar en slechts een fractie boven haar PR van Oosterhout. Puck Bakker eindigde als achtste in haar tweede tijd ooit. Alleen drie weken geleden in Oosterhout werd harder gezwommen, waarschijnlijk mede als gevolg van de stand van de sluizen, want er werden toen ontzettend snelle tijden gezwommen door alle meisjes/dames. De laatste van SWNZ die in actie kwam op de kilometer was Sandra Schellekens, die weer een volle minuut sneller was dan een week eerder in Vught. Daarmee werd ze vijfde bij de masters 30+.
Vervolgens was het tijd voor de 500 school. Iris Verheij verbeterde haar PR met vier tellen en was een minuut en 15 seconden sneller dan vorig jaar in de Lithse Ham. Aukje Rutten besloot haar eerste open water seizoen met een PR van maar liefst vijftig seconden. De meiden werden vijfde en zevende.
De jongste van de groep, Rafke Bakker, kwam wederom in actie op de 250 vrij. Ze bleef slechts zes tellen boven haar beste tijd en eindigde als tweede. 
Na de pauze zwom Rob van de Ven naar de vierde tijd bij de masters 40+. Hij zette zijn eindsprint net te laat in om zijn concurrent, die in een andere leeftijdscategorie zwemt, nog voorbij te zwemmen, maar desondanks verbeterde hij zijn persoonlijke record met maar liefst veertig seconden. De meisjes jeugd zwommen de dubbele afstand. Lisa Verheij zwom naar plaats drie en Anne van der Aa eindigde als vierde. Beiden zwommen maar liefst zo'n drie minuten sneller dan ooit!
Tot slot zwommen twee meiden de 500 vrij. Puck zwom 's middags na de kilometer ook nog de 500 vrij. Ze werd vierde bij de junioren en was anderhalve minuut sneller dan haar PR uit 2016. Juul Schellekens sloot de wedstrijd af met diezelfde afstand bij de minioren 4 en 5. Ze werd beloond met een mooie beker voor de derde plaats dankzij een PR van driekwart minuut.

Na afloop van de wedstrijd werden ook de Brabant-bekers uitgereikt. Daarvoor moest aan minstens drie van de vier Brabantse wedstrijden deelgenomen zijn.
  • Rafke was de beste bij de vrije slag minioren 1-2-3.
  • Juul eindigde als tweede bij de vrije slag minioren 4 en 5
  • Bij de junioren vrije slag was de eerste plaats voor Iris van der Aa. Puck werd derde. Jelle Rutten (niet aanwezig in Lith) werd vijfde bij de junioren 3-4.
  • Aukje zwom naar de tweede plaats bij de junioren schoolslag
  • Anne won de schoolslag jeugd, voor Lisa
  • Bij de vrije slag jeugd was er een derde plaats voor Jesse
  • Kim werd vierde bij de vrije slag senioren en Guy werd vijfde.
  • Sandra werd derde bij de vrije slag masters
  • Rob eindigde als vierde bij de schoolslag masters
  • SWNZ eindigde als vierde in het verenigingsklassement