zondag 18 februari 2018

Uitslag limiet 18 februari in Eindhoven (50)

Zondag 18 februari hebben 12 zwemsters meegedaan aan een limietwedstrijd in Eindhoven. Dit was de eerste wedstrijd in een 50-meterbad dit seizoen en dat betekende veel tijdsverbeteringen.Isa Schellekens mocht op de 400 vrij het spits afbijten. Haar doel was duidelijk, de limiet voor de Regionale Zomer Kampioenschappen van 5.03. Ze slaagde met een mooie vlakke race met gemak in die missie, want de klok stopte al na vier minuten en 56 seconden. Dat betekende niet alleen een verbetering van haar PR in het 50-meterbad, maar ook een verbetering van haar beste tijd uit het 25-meterbad.
Vervolgens mochten onze twee minioren, Tasnim Bezbiz en Juul Schellekens, in sneltreinvaart hun starts afwerken. In zo'n 25 minuten waren beide meiden drie keer van start gegaan. Tasnim begon met de 50 rug en was daarop maar liefst zeven tellen sneller dan haar oude toptijd in het 50-meterbad. Na de finish kon ze meteen door naar de startblokken voor de 50 vlinder, waarbij ook Juul in actie kwam. Tasnim was zes tellen sneller en Juul 0.2 seconde. Juul zwom als tweede afstand de 50 school en daarop was ze drie tellen sneller dan haar toptijd in het 50 meterbad. Op de derde en laatste afstand bleek de energie echter nog niet op, want alsof het niks was verbeterden ze allebei hun snelste tijd uit het 25-meterbad! Tasnim was een volle seconde sneller dan ze ooit was op de korte baan en Juul maar liefst twee. De PR's uit het 50-meterbad werden met drie en zes seconden aangescherpt.

Daarna was het tijd voor de korte programmanummers voor junioren en ouder. Marit Vermeulen beet het spits af op de 50 rug en verpulverde haar snelste tijd uit het 25-meterbad met meer dan een seconde. Vervolgens kwamen er vier meiden in actie op de 50 vlinder. Kes Keij en Lotte van de Laak zwommen tegen elkaar. Lotte bleef slechts een fractie boven haar 25-meterbad PR en was ruim drie tellen sneller dan ze ooit was in het 50-meterbad. Kes deed daar nog een schepje bovenop, want ze was bijna twee seconden sneller dan haar beste tijd in het 25-meterbad! Ook de zussen Naomi en Selina Janssen zwommen deze afstand. Naomi was niet fit en zwom mede daardoor iets boven haar beste tijd. Selina was een seconde sneller dan haar PR's uit het 25- en 50-meterbad.
Op de 100 vrij kwamen er zeven SWNZ-zwemsters in actie, en zonder uitzondering zwommen ze fantastisch. Naomi, Anouk Hacken en Nena van der Steen zwommen naast elkaar in de serie. Anouk zwom ruim een halve seconde van haar kort bad PR en was tevens bijna zeven seconden sneller dan ooit op de lange baan. Nena verbeterde haar 50-meterbad PR met ruim vier tellen. Naomi bleef slechts een fractie boven haar beste tijd. Vervolgens zwom Marit het koningsnummer. Haar PR (25-meterbad) was slechts twee weken oud, en ze bleef daar nu slechts een halve tel boven. Wel was ze 5,5 seconde sneller dan haar oude toptijd in het 50-meterbad. In de serie daarna kwam Claartje Rijken in actie. Ook zij zwom twee weken geleden een prachtig PR en bleef daar nu slechts een fractie boven. Haar beste tijd uit het 50-meterbad werd niet geheel onverwacht aangescherpt: ze was dertien seconden sneller. Tot slot kwamen Isa en Britt Bakers in actie. Britt bleef slechts 0.1 seconde boven haar beste tijd, terwijl Isa na een mooie 400 vrij ook een toptijd op de 100 vrij op de klokken wist te brengen. Ze verbeterde haar beste tijd uit het 50-meterbad met 1.3 seconde.
Selina was de enige zwemster van SWNZ op de 200 vrij. Na een mooi ingedeelde race tikte ze aan na twee minuten en dertig seconden, wat een verbetering van haar beste tijd op de lange baan met maar liefst vijf seconden betekende. Britt hield de eer hoog op de 100 rug, en hoewel ze erg dicht bij de lijn zwom, verbeterde ze toch, ondanks kramp, haar beste tijd uit het 50-meterbad met ruim drie tellen. Nena was de enige op de 100 vlinder. Halverwege was ze al een halve minuut sneller dan haar lang bad PR 50 vlinder (van bijna vier jaar geleden) en na 100 meter was ze zes seconden sneller dan haar beste tijd uit het 50-meterbad.
Na wat rust was het tijd voor de 50 vrij, een afstand met enkel prachtige resultaten voor SWNZ. Kes zette direct de toon door vier seconden onder haar 50-meterbad PR te zwemmen. Daarna zwommen Marit en Naomi. Marit verbeterde zelfs haar PR uit het 25-meterbad met driekwart tel en Naomi was een seconde sneller dan ze ooit was in het 50-meterbad. Daarna streden Anouk en Nena naast elkaar. Anouk zwom daarbij niet alleen een PR van een halve tel, maar veroverde tevens haar eerste individuele startbewijs voor de RZK! Nena had zich al eerder geplaatst en zwom nu bijna drie seconden sneller dan ze ooit was in het 50-meterbad en bleef slechts 0.01 boven haar beste tijd in het 25-meterbad. Lotte zwom een volle seconde van haar beste tijd van de lange baan. Na Anouk wist ook Claartje zich voor het eerst te plaatsen voor de RZK. Ze was niet alleen twee seconden sneller dan haar beste tijd in het 50-meterbad, maar bleef ook driekwart tel onder haar beste tijd uit het 25-meterbad. Britt bleef op de baan vrije slag iets boven haar beste tijd. Selina zwom 0.01 onder de limiet en plaatst zich daarmee wederom voor de RZK.
De slotafstand was de 50 school, met voor SWNZ Kes, Anouk en Isa in actie. Kes bleef slechts een fractie boven haar beste tijd in het 25-meterbad en was bijna vier seconden sneller dan ze ooit was in het 50-meterbad. Anouk en Isa zwommen in dezelfde serie. Isa zwom ruim een halve tel en Anouk bijna vier tellen sneller dan ooit in het 50-meterbad.

Uitslag