zondag 21 januari 2018

Uitslag vierkamp 21 januari in Sint-Oedenrode

Op 21 januari werd de derde Vierkamp-wedstrijd van dit seizoen gezwommen. Dit keer werd er gezwommen in Sint-Oedenrode en was de organisatie in handen van Argo. Namens SWNZ waren er achttien zwemmers ingeschreven: drie jongens en vijftien meiden.

De jongste zwemster was Iris Maas. Ze moest het op de 50 rug opnemen tegen drie meiden die twee jaar ouder zijn, maar ze zwom een dik PR en was bijna zes seconden sneller dan ooit!

Bij de iets oudere minioren werd SWNZ vertegenwoordigd door drie meiden: Tasnim Bezbiz, Lisa Maas en Juul Schellekens. Op de 50 rug was dat ook de volgorde van de top 3. Tasnim verbeterde haar beste tijd met bijna twee seconden en Juul met 0.6 seconde. Op de 50 vlinder was er een derde plaats voor Tasnim dankzij een PR van een kwart tel. De andere twee meiden bleven iets boven hun beste tijd. Ook op de 100 rug werd Tasnim derde en Juul vierde.
De andere zwemmers zwommen in de categorie junioren en ouder. Guy Huijsmans komt niet zo vaak in actie op de schoolslag en dat was te merken aan de tijden: hij verbeterde zijn PR's op de 50 (2 seconden), 100 (3 seconden) én 200 school (12,5 seconde) in één race. Dat leverde hem een derde plaats op. Vervolgens zwommen de meiden de 200 vrij. Lisa Verheij was de snelste. Marit Vermeulen volgde op een vierde plek. Ze was ruim acht tellen sneller dan haar oude persoonlijke record. Nena van der Steen verbeterde zich met bijna 6,5 tel. Oliwia Krawczyk en Kes Keij waren veertien seconden sneller. Kim de Laat bleef iets boven haar beste tijd.
Na deze lange afstanden werd er gesprint met de 50 vrij voor de heren. Het werd een een-tweetje voor Guy en Jesse Hoksbergen. Guy was 0.15 sneller dan zijn PR. Jesse was al eens sneller. Luuk Bult verbeterde zich met 0.6 seconde. Ook op de 50 rug voor dames was SWNZ oppermachtig. Isa Schellekens was met vijf seconden voorsprong de beste, alhoewel ze zich net niet wist te verbeteren. Lotte van de Laak en Alma Janssen werden tweede en derde. Ook Kim de Laat, Kes en Helmie van de Laar kwamen in actie op deze afstand, die geen PR's opleverde. De 50 school voor Jesse en Luuk resulteerde helaas ook niet in nieuwe toptijden. Die waren er wel op de 50 vlinder voor dames. Lisa en Britt Bakers kregen exact dezelfde tijd, waarbij Lisa de eerste plaats en Britt de tweede toebedeeld kreeg. Britt verbeterde haar beste tijd met drie tienden van een seconde. Lotte, Marit, Nena, Kes, Oliwia en Helmie zwommen geen nieuwe PR's.
Op het koningsnummer, de 100 vrij, was Guy de snelste. Hij liet vorige week in de estafette 4x100 wissel al zien een 56-er te kunnen zwemmen, en nu kwam hij ook individueel tot 56.52, een verbetering van een volle seconde. Uiteraard was deze tijd goed voor de limiet voor de Zomer Kampioenschappen. Jesse bleef net boven de minuut (1.00.06), een grens die hij al eerder geslecht had. Luuk bleef iets boven zijn nog jonge PR. Bij de dames behaalde Alma een tweede plaats op de 100 rug. Oliwia verbeterde zich met drie seconden, terwijl Kim en Helmie geen nieuwe PR's konden laten noteren.
Tot slot zwommen vier dames de 400 wissel. Isa verbeterde zich met een halve tel en was de snelste. Lisa werd tweede met een PR van twaalf seconden en dat betekende de limiet voor de Zomer Kampioenschappen. Marit werd derde met een PR van 25 tellen. Britt werd helaas gediskwalificeerd wegens een fout keerpunt.