zondag 14 januari 2018

Uitslag competitie 2 zondag 14 januari in Boxtel

Zondag 14 januari werd de tweede competitiewedstrijd van het seizoen gezwommen. Normaal gesproken staat deze wedstrijd al in november op het programma, maar doordat de KNZB de kalender heeft veranderd, werden in november de Brabantse Kampioenschappen gezwommen en was het op de tweede zondag van het nieuwe jaar pas tijd voor de tweede ronde van de competitie. 
In Boxtel kwam de door vele afmeldingen geplaagde ploeg van SWNZ in actie tegen zwemmers van de Dommelbaarzen uit Vught en Tempo uit Valkenswaard.

Uitslag
Tussentijden estafettes
Tussenstand C-competitie

De middag begin voor SWNZ met de senioren dames op de 200 meter wisselslag. Rianne Slabbers was op de derde plaats de beste van SWNZ. Ze was zes tellen sneller dan haar inschrijftijd en drie seconden sneller dan haar PR uit 2011. Ze werd gevolgd door Floor Rüwen, Pauline van Dam en Alma Janssen. Vervolgens kwamen de oudste heren in actie op de 100 vlinder. Selina Janssen verbeterde haar PR met iets meer dan een tel. Demi van Os bleef slechts een halve tel boven haar PR. Lara vd Ven bleef net boven haar inschrijftijd. Vervolgens zwommen de heren de 100 vlinder. Rik op het Veld was op plaats vijf de beste van SWNZ. Hij zwom een tel langzamer dan in Maastricht twee weken geleden. Roel van der Kleij en Hermie Minkels deelden dezelfde eindtijd. Guus zwom anderhalve tel sneller dan zijn inschrijftijd.
De op één na oudste leeftijdsgroep bij de dames begon met de 100 school en bij de jongens met de 200 vrij. Isa Schellekens en Mirelle de Kort gingen gelijk op en dat leverde een tweede plaats voor Isa en de derde plaats voor Mirelle op. Beiden waren sneller dan ooit. Zoï van der Staak verbeterde haar PR met anderhalve tel, Inge van Boxtel met 0.35 en Jessie van de Laak bleef iets boven haar beste tijd. Jesse Hoksbergen was de enige jongen van SWNZ op de 200 vrij, maar hij won met overtuiging. Hij verpulverde zijn PR van eind oktober met vier seconden.
Op de 100 rug voor meisjes jeugd was de overmacht van SWNZ overweldigend, met de plaatsen 1 tot en met 5. Lisa Verheij zwom 3,5 seconde sneller dan ooit en won. Ze werd gevolgd door Lotte van de Laak, die een seconde sneller dan haar oude toptijd was. Nummer drie werd Claartje Rijken, dankzij een PR van maar liefst bijna zes seconden. Esmee Bakers zwom iets boven haar beste tijd en eindigde als vierde, voor Marit Vermeulen die zich met maar liefst dertien seconden verbeterde! Naomi Janssen werd zevende met een PR van 1.4 seconde en Helmie van de Laar verbeterde haar oude toptijd met tien seconden. Halverwege was ze al tien tellen sneller dan haar PR op de 50 rug. Jelle Rutten werd op de 100 vlinder vierde, met een verbetering van driekwart tel. Tasso Devetzis zwom tien seconden onder zijn oude toptijd. Stephan Neuféglise begon uitstekend, maar helaas werd hij uiteindelijk toch gediskwalificeerd.
Vervolgens was het weer tijd voor de senioren, met voor de dames de 50 school. Floor won deze afstand en Hanneke van der Steen werd derde. Anouk van Lokven eindigde op plaats vijf en bleef slechts 0.15 seconde boven haar beste tijd uit 2014. Lara zwom iets boven haar inschrijftijd, terwijl Demi en Sandra Schellekens sneller dan hun inschrijftijd waren. De heren kwamen in actie op de 200 vrij. Rik zwom deze afstand voor het eerst sinds lange tijd weer en hij werd vierde met een tijd die ruim onder zijn inschrijftijd lag. Guy Huijsmans verpulverde zijn PR en was tien tellen sneller dan zijn oude toptijd. Hermie zwom iets boven zijn inschrijftijd, terwijl Guus Verhoeven en Jeroen van Dinther sneller dan hun inschrijftijd (snelste tijd sinds augustus 2016) waren.
De meisjes op de 200 wissel lieten geweldige tijden noteren. Britt Bakers was met maar liefst zeventien tellen voorsprong op de nummer met afstand de beste. Ze verbeterde haar PR met twee seconden. Iris van der Aa was de nummer twee, maar bleef iets boven haar toptijd. Anouk Hacken eindigde als derde dankzij een verbetering van zes tellen en Iris Verheij werd vierde met een verbetering van 9,5 seconde. Nena van der Steen en Oliwia Krawczyk verbeterden zich met bijna vijftien seconden, Kes Keij met 24 seconden (!!) en Isabella Júarez Galeana met driekwart seconde. Isa Verhagen bleef een fractie boven haar beste tijd. Ze werd gevolgd door Puck Bakker die acht seconden sneller was. Aukje Rutten zwom deze afstand voor het eerst, maar deed dat uitstekend en geheel volgens de regels. De jongens in deze leeftijdscategorie zwommen mooie tijden. Luuk Bult verbeterde zich met een kwart tel en zwom voor het eerst onder de 1.20. Tijs Hendriks zwom drie seconden onder zijn inschrijftijd. De jongste meiden, Tasnim Bezbiz en Juul Schellekens, zwommen de 100 rug. Tasnim won dankzij een PR van vijf seconden, terwijl Juul als derde eindigde met een PR van zes seconden.
Na de pauze was het weer tijd voor de senioren. De dames zwommen de 200 vrij, waarbij Pauline derde werd en Rianne vierde. Selina zwom 0.6 van haar PR en werd vijfde. Floor en Hanneke volgden, maar bleven iets boven hun beste tijd. Emma Verhoeven zwom maar liefst acht seconden onder haar inschrijftijd en zwom haar snelste tijd in ruim vijf jaar. Demi en Sandra zwommen binnen een tel boven hun inschrijftijd. Lara zwom er een tel onder en Annemijn iets boven.

Bij de heren zwommen Jeroen, Roel en Mark de 50 school. Roel zwom zijn derde tijd ooit en de snelste sinds 2010. Jeroen zwom een nieuw PR. Voor Mark was er geen verbetering.
Ook de senioren 1-2 zwommen de 200 vrij. Jessie verbeterde haar PR met ruim drie tellen. Isa zwom vier seconden snellen dan ooit en Mirelle bijna twee. Zoï was 3.7 seconden sneller. Inge, Esmee en Jessie zwommen boven hun beste tijden. Zoals verwacht zwom Jesse op de 100 school flink sneller dan ooit: hij verbeterde zich met zo'n vijf seconden.
Op de 100 vlinder verbeterde Marit haar PR met maar liefst zes seconden. Claartje was vijf seconde sneller dan ooit en Lisa drie. Lisa was de beste en Claartje de nummer drie. Naomi zwom iets boven haar beste tijd. Tasso zwom op de 100 rug zo'n twaalf seconden sneller dan zijn oude PR. Jelle zwom er iets boven en Stephan was maar liefst achttien tellen sneller dan zijn oude toptijd.
De laatste individuele afstand voor de dames senioren was de 100 vlinder. Door enkele afmeldingen kwamen er slechts drie dames van SWNZ in actie. Alma bleef twee tellen boven haar inschrijftijd, terwijl Emma er juist twee onder bleef. Het betekende haar snelste tijd sinds 2010! Annemijn was ook zeer tevreden, want ze zwom vier seconden onder haar inschrijftijd. Alma en Emma werden tweede en derde. De heren sloten af met de 200 wissel. Jeroen verbeterde zijn persoonlijke record met anderhalve tel en Guus was sneller dan zijn inschrijftijd, zijn beste tijd in vijf jaar. Een serie later zwom Guy ruim vier seconden sneller dan ooit en bleef Mark slechts een seconde boven zijn inschrijftijd. In de slotserie zwommen Hermie en Rik iets boven hun inschrijftijd.
De junioren meisjes zwommen de 100 vrij. SWNZ was zoals altijd zeer goed vertegenwoordigd met maar liefst twaalf meiden. Britt werd tweede en Iris van der Aa derde. Nummers vier en vijf werden Nena en Anouk. Ze bleven iets boven hun beste tijd. Iris Verheij zwom slechts 0.06 boven haar PR. Puck zwom twee tellen sneller dan ooit en Oliwia driekwart. Kes verbeterde zich met 0.38 seconde
Voor Isabella, Isa, Helmie en Aukje waren er geen PR's. Luuk zwom op de 200 wissel 3 seconden sneller dan zijn persoonlijke record, terwijl Tijs deze afstand voor het eerst zwom.
Tot slot zwommen Juul en Tasnim de 50 school. Juul was een seconde sneller dan ze ooit was en werd tweede. Tasnim zwom een halve tel boven haar beste tijd en werd vierde.

Als afsluiter van de middag stonden er estafettes op het programma. De dames zwommen de 4 x 100 vrij en er waren maar liefst drie teams van SWNZ. Team 1 met Mirelle, Isa, Lisa en Pauline tikte als tweede aan. Team 2 deed er weinig voor onder. Selina opende met een tijd die 0.02 boven haar PR lag, waarna Britt en Iris als junioren in actie mochten komen. Rianne sloot af met een tijd die onder haar inschrijftijd lag. Team 3 ging van start met Claartje, waarbij ze een verbetering van exact een halve seconde liet noteren. Lotte zwom een seconde onder haar PR, waarna Anouk en Hanneke slechts een fractie boven hun inschrijftijden zwommen.
Vervolgens zwommen de heren de 4x100 wissel. Helaas werd het eerste team met Hermie, Mark, Rik en Jesse gediskwalificeerd, waardoor team 2 (Jelle, Jeroen, Roel en Guy) voor de punten zwom. Guy zwom een volle tel onder zijn PR op de 100 vrij.

De volgende competitie is al over drie weken! Op 4 februari zijn we te gast bij Zeester-Meerval in Uden. De opstelling staat inmiddels ook al op de blog: Opstelling competitie 4 februari in Uden