Pagina's

zondag 24 januari 2016

Uitslag Minioren 24 januari in Boxtel

Zondag 24 januari was de derde Miniorenwedstrijd van het seizoen, in Boxtel.



Meisjes Minioren 2 en 3
Tasnim Bezbiz pakte bij de minioren 2 en 3 met bijna drie seconden voorsprong het goud op de 100 meter wisselslag. Ze was vijf seconden sneller dan ooit. Ook op de 50 vrij behaalde de jongste SWNZ-zwemster het goud. Ze verbeterde haar oude toptijd met bijna vier tellen.

Meisjes Minioren 5
Nena van der Steen en Lusanne Neuféglise begonnen met de 400 meter vrije slag. Nena tikte als zesde aan en verbeterde onderweg haar PR op de 100 vrij met drie seconden. Ze verbeterde haar PR op de 400 meter zelfs met een halve minuut! Lusanne tikte als negende aan. Ze had nog geen tijd op zowel de 200 als de 400 staan, dus haar eerste twee PR's van de middag waren binnen! Ook op de 100 wissel werden de meiden vijfde en negende. Nena verbeterde zich met 7,5 seconde en Lusanne met vier. Door een administratieve fout in de spelling van de achternaam van Isabella Juarez Galeana liet haar uitslag even op zich wachten, maar is zeker nog de moeite waard om te vermelden! In haar eerste 400 vrij zwom ze naar de vierde plaats. Ze verbeterde haar PR op de 200 vrij met elf seconden. Ook op de 100 wissel eindigde ze als vierde, ditmaal met een verbetering van drie seconden.

Jongens Minioren 5
Luuk Bult zwom op de 50 vrij naar de vijfde plaats. Op de 200 wissel behaalde hij de zilveren medaille. Na 50 meter vlinderslag was hij al drie seconden sneller dan zijn PR en na 200 meter was hij 17 tellen sneller dan zijn oude toptijd.

Meisjes junioren 1 en 2
Naomi Janssen zwom naar het zilver op de 200 meter wisselslag met een verbetering van haar persoonlijke toptijd met 15 seconden. Marit van de Kerkhof en Iris van der Aa bezetten de plaatsen vijf en zes. Zij verbeterden zich met bijna zes en vier seconden. Iris Verheij werd helaas gediskwalificeerd. Op de 200 rug was er een vijfde plaats voor Naomi, een zevende voor Marit en een achtste plaats voor Iris Verheij. Naomi verbeterde zich met 5,5 seconden, Marit met twee en Iris met iets meer dan een tel.

Jongens junioren 1 en 2
Samuel Lammers eindigde als vierde op de 200 meter rugslag, op nog geen drie tellen van het podium. Hij verbeterde zijn PR met anderhalve tel. Op de 200 wissel haalde hij wel het podium: brons voor hem. Samuel was vier seconden sneller dan zijn oude toptijd.


Uitslag