Pagina's

zondag 17 januari 2016

Uitslag Competitie 17 januari in Boxtel

Meer dan zestig zwemmers kwamen zondag 17 januari in Boxtel in actie bij de derde competitiewedstrijd van het seizoen.

Uitslag
Stand competitie



4x100 wissel heren
De wedstrijd begon met de 4x100 wissel heren. Hermie Minkels, Mark van Dinther, Niek Janssen en Guy Huijsmans waren het beste team. Ze zwommen anderhalve tel onder hun inschrijftijd. Het tweede team van SWNZ (Peter de Roij, Pim de Crom, Guus Verhoeven en Bern Hoeven) werd derde.

4x100 vrij dames senioren 2 en later
De meisjes senioren 2 en later zwommen de 4x100 vrij en dat werd een één-tweetje voor SWNZ. Mirelle de Kort, Selina Janssen, Gitta Koorndijk en Isa Schellekens waren veruit de besten. Mirelle verbeterde als startzwemster haar PR met 0.4 seconde. Dat het met de meiden en dames in de breedte bij SWNZ zeer goed zit, blijkt wel uit het feit dat het (jongere) tweede team met Lisa Verheij, Bissola Adenekan, Inge van Boxtel en Dionne Paridaans beslag legde op de tweede plaats. Lisa opende met een PR van twee tellen.

Vervolgens stonden de individuele nummers op het programma, met heel veel dikke verbeteringen van persoonlijke records. Op dit moment zijn alleen de top 3 klasseringen bekend.

Meisjes junioren 1 en later
Op zowel de 50 school als de 100 rug ging het goud naar Iris van der Aa (PR's van drie en twee seconden) en het zilver naar Marit van de Kerkhof (PR van 0.4 op de school). Iris Verheij legde beslag op het brons op de 100 rug met een PR van 0.7 seconde. Op de 50 school tikte ze als vierde aan met een PR van meer dan een seconde. Naomi Janssen werd vijfde op de schoolslag (PR van 2,5 seconde), Sterre van den Hout zevende (2,5 seconde sneller dan ooit) en Amber Broecks achtste met een verbetering van een seconde. Maud van Lankveld tikte als twaalfde aan en Lusanne Neuféglise als dertiende. De meiden verbeterden zich met iets minder dan een seconde. Ook op de 100 rug werd Naomi vijfde, terwijl Sterre en Amber van plek wisselden ten opzichte van de schoolslag. Voor Sterre was het haar eerste keer 100 rug en Amber was twee tellen sneller dan ooit. Lusanne verbeterde zich op de rug met maar liefst 18 tellen! Ze werd veertiende, net voor Maud. Isabella Juarez Galeana staat door een administratieve fout (nog) niet in de uitslag opgenomen.

Jongens minioren 6 en later
Luuk Bult veroverde de bronzen plak op de 50 school maar werd helaas gediskwalificeerd op de 100 rug. Nils Faber was de topper qua verbeteringen bij deze leeftijdsgroep: zijn 50 school legde hij bijna vier tellen sneller dan ooit en op de 100 rug verbeterde hij zich met meer dan 15 seconden. Ook zijn splittijd na 50 meter was een PR: 4 seconden sneller dan ooit. Nils werd zesde en negende. Rick Hoksbergen werd vijfde op de rug en achtste op de school, maar deze adjudant van mullukzuipertjesland wist zich helaas niet te verbeteren. Dhio van de Staak zwom op de rugslag naar de vierde plaats dankzij een verbetering van twee tellen. Diezelfde verbetering was er ook op de 50 school, waarmee hij als zevende aantikte.

Meisjes junioren 3 en later
Lisa Verheij haalde goud op de 50 vrij. Op de 50 vlinder waren er, ondanks veel PR's, geen medailles. Lisa was daarop de beste van SWNZ met een vierde plaats, net voor Anne van der Aa die zich met meer dan twee tellen verbeterde. Claartje Rijken werd zesde en zwom ook meer dan twee seconden sneller dan ooit. Lotte van de Laak is na een blessure weer op de weg terug en hoewel ze van haar moeder rustig aan moest doen, dacht Lotte daar anders over met een PR van een dikke seconde en de achtste plaats. Marit Vermeulen zwom anderhalve tel sneller dan haar oude toptijd en werd tiende. Iris Hoksbergen werd helaas gediskwalificeerd. Op de 50 vrij was de vierde plaats voor Lotte met een verbetering van 0.8 seconde. Claartje werd vijfde (PR van anderhalve tel), Iris zevende (ruim 2,5 seconde eraf) en Marit tiende. Anne werd gediskwalificeerd.

Jongens junioren 2 en later
De jongens van SWNZ bij de junioren 1 en 2 waren in topvorm. Op de 50 vlinder behaalde Jochem Kampman het goud met een verbetering van een tel en Reinier Lindenbergh het zilver dankzij een PR van maar liefst zeven seconden. Jelle Rutten werd vijfde met een PR van 2,5 seconde. Casper Broecks verbeterde zich met twee tellen en werd zesde, gevolgd door Jerrik Faber op de zevende plek met een verbetering van vijf seconden. Stephan Neuféglise werd gediskwalificeerd. Op de 50 vrij ging het goud enigszins verrassend naar Samuel Lammers, die Reinier naar het zilver en Jochem naar het brons verwees. Samuel verbeterde zich met anderhalve seconde en Reinier met twee. Casper werd vijfde (PR 2,5 seconde), Stephan zevende (0.7 eraf) en Jerrik achtste (vijf tellen sneller dan ooit). Jelle werd gediskwalificeerd.

Meisjes jeugd 2 en later
Voor de zwemmers uit 2001 en ouder zijn er geen medailles, maar een denkbeeldig SWNZ-podium was er op de 100 rug: goud voor Isa Schellekens, zilver voor Mirelle de Kort en brons voor Zoï van der Staak, die haar oude toptijd maar liefst acht tellen scherper stelde. Kim de Laat werd zesde met een PR van een tel. Bissola Adenekan werd negende en Dionne Paridaans tiende. Op de 50 rug zwom Jessie van de Laak de snelste tijd en Inge van Boxtel de derde. Ze verbeterden zich met een halve seconde. Op de 200 wissel was Isa wederom de snelste en bezette Mirelle de tweede plaats. Zij verbeterde haar oude toptijd met vijf seconden. De vijfde plaats was voor Bissola (PR van negen tellen) en de zevende plaats voor Inge met een verbetering van 0.7 seconde. Kim werd achtste, Zoï negende (zestien seconden sneller dan ooit) en Dionne tiende. Jessie kwam uit op de 100 meter wisselslag en was de snelste met een PR van bijna tien seconden.

Jongens junioren 4 en later
Peter de Roij was de beste op de 100 rug en 200 wissel. Op de rugslag was Peter een seconde sneller dan ooit en ook vier tellen sneller dan als startzwemmer van de estafette eerder op de middag. Thijmen Lindenbergh werd vierde op de 100 rug met een verbetering van 2,5 seconde. Hij verbeterde onderweg ook zijn PR op de 50 rug, met 0.1 seconde. Samuel Lammer zwom naar de vijfde tijd met een PR van negen tellen. Mathijs van den Oever werd zesde met een verbetering van 19 tellen. Rick Vermeulen werd zevende en Jesse Hoksbergen werd gediskwalificeerd. Op de 200 wissel verbeterde Peter zich met drie tellen en werd Jesse derde. Thijmen zwom maar liefst 22 seconden sneller dan zijn oude persoonlijke record en dat leverde hem de vijfde plaats op. Op de halve afstand werd Rick vierde met een PR van vijf tellen. Mathijs maakte een fout met de vlinderslag en werd daarom uit de uitslag geschrapt. Jammer, want zijn tijd was een flink PR.

Dames senioren 2 en later
Ook bij de senioren 2 en later gingen de drie ereplaatsen naar SWNZ. Op de 50 vrij was Gitta Koorndijk de beste, voor Selina Janssen en Isa van de Ven. Sandra Schellekens zwom buiten mededinging naar de snelste tijd en zwom haar beste tijd sinds 2012. Maud van Dongen verbeterde zich met twee tellen en werd vijfde. De zevende plaats was voor Heleen Kicken, die voor het eerst in ongeveer vijf jaar weer een competitiewedstrijd zwom. Op de 200 rug was Selina Janssen de snelste met een PR van bijna achttien seconden. Isa zwom veertien seconden onder haar inschrijftijd, maar werd gediskwalificeerd doordat ze te lang uitdreef bij het keerpunt. Gitta zwom wegens een knieblessure rustig naar de vierde plaats. Op de 100 rug was Maud de snelste met een verbetering van bijna twee tellen. Heleen zwom naar de vierde plaats.

Jongens jeugd 2 en later
Guy Huijsmans was de snelste en tikte Fabian van Beek als derde aan op de 50 vrij. Fabian verbeterde zich met exact een seconde. Pim werd vierde. Niek Janssen zwom buiten mededinging en verbeterde zijn PR met 0.4 seconde. Ook op de 200 rug was Guy de snelste, en hij verbeterde zich met 17 seconden. Fabian werd derde met een verbetering van tien seconden en Pim werd wederom vierde, maar wel met een verbetering van zijn PR met bijna een minuut! Ook op de 100 rug was hij nog niet eerder zo snel.

Dames senioren open
Maar liefst elf dames van SWNZ zwommen in de oudste leeftijdscategorie. Hanneke van der Steen legde de 200 school als snelste af. Lara van de Ven tikte als derde aan. Opmerkelijk was dat ze wél haar PR's op de 50 en 100 meter scherper stelde, maar niet op de 200 meter. Anouk van Lokven werd vierde, Emma Dirkx vijfde en Emma Verhoeven zesde. Isabel van Loon werd zevende. Op de halve afstand was Demi van Os de snelste met een klein PR en werd Marleen van Dijk derde. Iris de Roij werd vijfde, net voor Jet van den Bersselaar. Op de 100 vrij was de snelste tijd voor Emma Dirkx. Sandra tikte als derde aan en Emma Verhoeven werd vierde. Demi werd vijfde, Iris zesde, Anouk zevende, Hanneke achtste, Lara tiende, Isabel elfde, Marleen dertiende en Jet vijftiende. Een groot deel van de dames verbeterde de inschrijftijd (de snelste tijd in ruim een jaar).

Heren senioren open
Hermie Minkels en Mark van Dinther bezetten de plaatsen twee en drie op de 200 school. Bern Hoeven werd vierde en Jeroen van Dinther, die zijn PR uit 2010 met maar liefst 28 seconden verbeterde werd vijfde. Op de halve afstand werd Guus Verhoeven vierde. Op het koningsnummer, de 100 vrij, was Hermie Minkels de snelste en tikte Niek als tweede aan. Mark werd zevende, Guus achtste en Jeroen negende. Bern was snel klaar: hij dook al voor het startsignaal het water in en mocht daarna niet meer opnieuw starten.

4x50 wissel meisjes jeugd 2 en later
Maar liefst drie teams konden er ingeschreven worden door SWNZ. Isa, Mirelle, Bissola en Lisa waren de snelsten. Zoï, Anne, Naomi en Inge vormden het tweede team en Kim, Jessie, Dionne en Claartje team 3. Team twee verbeterde zich met een seconde. Helaas werd team drie gediskwalificeerd.

4x25 school jongens minioren 6/ meisjes junioren 1 en later
Team 1 (Rick, Iris van der Aa, Luuk en Iris Verheij) waren, ondanks een goede inhaalpoging van slotzwemster Iris de nummer 2 van dit programmanummer. Dhio, Amber, Thomas en Isabella werden vierde.

Officieuze tussentijden estafettes:
4 x 100 wissel heren
PR 1e 50m 2e 50m 100m
Hermie Minkels 0:59,86 0:30,33 0:32,72 1:03,05
Mark van Dinther 1:12,54 0:35,7 0:42,4 1:18,2
Niek Janssen 1:00,99 0:28,3 0:32,4 1:00,7
Guy Huijsmans 0:57,57 0:27,6 0:31,3 0:58,8
4:10,96 4:20,28
PR 1e 50m 2e 50m 100m
Peter de Roij 1:11,37 0:35,59 0:38,62 1:14,21
Pim de Crom 1:21,54 0:38,3 0:45,2 1:23,5
Guus Verhoeven 1:10,91 0:32,9 0:39,4 1:12,3
Bern Hoeven 0:56,02 0:27,1 0:30,6 0:57,7
4:39,84 4:47,67
4 x 100 vrij m sen 2 el
PR 1e 50m 2e 50m 100m
Mirelle de Kort 1:07,65 0:31,84 0:35,41 1:07,25
Selina Janssen 1:09,00 0:32,9 0:35,7 1:08,6
Gitta Koorndijk 1:08,56 0:31,8 0:37,0 1:08,8
Isa Schellekens 1:05,14 0:31,5 0:35,0 1:06,4
4:30,35 4:30,65
PR 1e 50m 2e 50m 100m
Lisa Verheij 1:12,41 0:32,74 0:37,72 1:10,46
Bissola Adenekan 1:12,40 0:32,8 0:37,5 1:10,4
Inge van Boxtel 1:13,78 0:36,2 0:39,6 1:15,7
Dionne Paridaans 1:14,64 0:36,6 0:40,5 1:17,1
4:53,23 4:54,08
4 x 50 wissel m jgd 2 el
PR 50m
Isa Schellekens 0:32,82 0:35,00
Mirelle de Kort 0:38,75 0:39,9
Bissola Adenekan 0:34,50 0:36,3
Lisa Verheij 0:31,93 0:32,8
2:18,00 2:23,81
PR 50m
Zoï van der Staak 0:39,79 0:38,95
Anne van der Aa 0:43,63 0:42,0
Naomi Janssen 0:40,18 0:40,1
Inge van Boxtel 0:33,80 0:35,3
2:37,40 2:36,29
PR 50m
Kim de Laat 0:40,64 0:40,56
Jessie vd Laak 0:46,30 0:46,5
Dionne Paridaans 0:41,39 0:42,7
Claartje Rijken 0:37,87 0:36,3
2:46,20 2:23,81