zaterdag 28 juli 2018

Uitslag (NK) open water 28 en 29 juli in Heerjansdam

Zaterdag 28 en zondag 29 juli werd voor het eerst dit seizoen weer meegedaan aan een open water wedstrijd. Deze wedstrijd stond eigenlijk gepland op de Amsterdamse Bosbaan, maar vanwege blauwalg werd deze verplaatst naar Heerjansdam, in de buurt van Dordrecht.foto: archief
De wedstrijd bevatte onderdelen die telden als Nederlands Kampioenschap, waaronder de 2000 meter schoolslag voor masters op zaterdag. Rob van de Ven deed daaraan mee. Het was voor hem de eerste keer dat hij deze afstand in een open water wedstrijd zwom. Het water was warm, met ruim 28 graden vergelijkbaar met zwembad de Molen Hey. Er stond veel wind, waardoor er een flinke golfslag was. De eerste kilometer had Rob moeite om zijn slagritme te vinden, maar in de tweede kilometer kon hij het tempo beter vast houden en kon hij lekker doorzwemmen. Vorig jaar zwom hij enkel de 1000 meter, met als snelste tijd 20 minuten en 28 seconden. In Heerjansdam finishte hij als zesde bij de heren 40+ in een tijd van 43:08.10, wat hem zeer tevreden stemde.

Foto: Rob van de Ven
Zondag 29 juli zwom Puck Bakker de 1000 meter vrije slag bij de meisjes junioren. Dit is geen NK-afstand. Puck zwom deze afstand als voorbereiding op haar deelname aan de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden. Op zaterdag 18 augustus zal ze in Sneek 2000 meter meezwemmen. Sponsoren kan nog steeds, via haar eigen pagina: Puck zwemt mee. In Heerjansdam liet ze net als in het binnenseizoen zien veel vooruitgang te hebben geboekt. Ze zwom met 17 minuten en 21.02 seconden bijna een volle minuut sneller dan haar snelste tijd vorig seizoen. Puck eindigde als tiende.

Uitslag