maandag 26 maart 2018

Uitslag Junioren-Jeugd-Senioren in Eindhoven (50)

Negen dames hebben op zondag 25 maart meegedaan aan een Junioren-Jeugd-Senioren wedstrijd in het 50-meterbad in Eindhoven.

De middag begon met de 200 vlinder, waarop drie dames van SWNZ in actie kwamen: Britt Bakers, Isa Schellekens en Alma Janssen. Britt zwom naar de derde plaats bij haar debuut op deze afstand. Aan het einde van de middag zwom ze naar de zesde plaats op de halve afstand, in een verbetering van haar beste tijd op de lange baan met een volle seconde. Isa zwom voor het eerst sinds 2012 weer deze afstand, en voor het eerst in het 50-meterbad. Niet onverwacht verbeterde ze haar beste tijd met meer dan een minuut, en met de tweede tijd in de voorronde bleef ze ook binnen de limiet voor de Regionale Zomer Kampioenschappen. In de finale, met 100 vlinder op het programma, verbeterde ze haar PR met ruim een halve tel en ging ze er met de overwinning vandoor. Alma zwom de vierde tijd in zowel de voorronde als de finale.
Vervolgens werd de 200 school gezwommen. Isa Verhagen zwom deze afstand voor het eerst in een 50-meterbad en was zelfs bijna zeventien tellen sneller dan in het 25-meterbad. Ook de 100 meter zwom ze nog niet eerder op de lange baan. Kes Keij zwom maar liefst 23 tellen sneller dan haar PR en was veertien tellen sneller dan haar beste tijd in het 25-meterbad. Helmie zwom net als Isa nog niet verder dan 50 meter school in een 50-meterbad en verbeterde haar PR (25-meterbad) op de 100 meter met achttien tellen. Op de 200 meter maakte ze haar debuut.
Vervolgens werd er gesprint. Op de 50 vrij was Isa Verhagen ruim twee seconden sneller dan ooit in het 50-meterbad. Nena van der Steen bleef iets boven haar beste tijd, terwijl Helmie deze afstand voor het eerst op de lange baan zwom. Lotte van de Laak bleef een fractie boven haar PR's uit zowel het 25- als het 50-meterbad. Isa Schellekens tot slot verbeterde haar beste tijd (50-meterbad) met 0.15 seconde.
Daarna stond de 50 school op het programma. Anouk Hacken dook respectievelijk anderhalve en ruim twee seconden onder haar beste tijden uit het 25- en 50-meterbad. Kes was een seconde sneller dan ooit en Helmie zwom deze afstand voor het eerst. Ze was iets sneller dan eerder op de middag tijdens de 200 school. Lotte bleef slechts 0.07 seconde boven haar beste tijd. Isa Schellekens was bijna een seconde sneller dan haar PR uit het 50-meterbad.
Tot slot stond de 100 vrij op het programma. Isa Verhagen was bijna twee seconden sneller dan ooit in het 50-meterbad en een seconde sneller dan ooit in het 25-meterbad. Britt zwom binnen een halve tel boven haar PR. Anouk was ruim een halve tel sneller dan ooit en dat betekende na de 50 vrij haar tweede limiet voor de RZK. Kes verbeterde zich met maar liefst zeven tellen. Lotte zwom meer dan een seconde van haar beste tijd af. Alma bleef 0.07 boven haar PR.


Uitslag