Pagina's

zondag 28 augustus 2016

Uitslag open water 28 augustus in Oosterhout

Na de grote afvaardiging in Oirschot een dag eerder was SWNZ op zondag 28 augustus in Oosterhout ook weer met een flinke groep aanwezig.
De minioren Puck Bakker en Nena van der Steen waren de eersten die te water gingen in het Wilhelminakanaal, en wel voor de 500 meter vrije slag. Net als een dag eerder was Puck haar clubgenootje iets te snel af: 10.08.15 om 10.27.25. De meiden eindigden als elfde en dertiende. Puck was iets langzamer dan in Oirschot, terwijl Nena flink sneller was.
Daarna zwommen de junioren Anne van der Aa, Britt Bakers, Iris en Lisa Verheij de 500 meter schoolslag. Iris werd vijfde bij de junioren 1 en Britt zesde. Iris zwom met 10.44.95 wel wat langzamer dan in Oirschot. Britt kon de race in Oirschot niet voltooien, maar nu zwom ze de race wel uit. Ze zwom 11.38.45. Lisa eindigde bij de junioren 2-3 als tiende in 10.20.05 en Anne werd vijftiende na exact elf minuten.
Vervolgens was het de beurt aan Pim de Crom, die van start ging op de 1500 meter vrije slag. Gelukkig bleef zijn badmuts nu wel goed zitten. Pim zwom zelfs in het zwembad nog nooit de 1500 vrij en tikte nu in het open water als achtste aan bij de jeugd na 28 minuten en 35 seconden. Bij de dames drie SWNZ-zwemsters: Jessie van de Laak en Kim de Laat bij de jeugd en Sandra Schellekens bij de senioren. De dames hadden in de laatste 375 meter flink last van triatleten, die ook op dat gedeelte van de baan (vooral schoolslag) zwommen. Na flink zigzaggen tikte Sandra aan als veertiende na 26.24.85. De jeugdzwemsters zwommen deze afstand voor het eerst in het open water. Kim werd zeventiende na 32.18.70 en Jessie achttiende na 32.51.70.
Daarna zwommen ook de junioren deze afstand: Jelle Rutten, Iris van der Aa en Lotte van de Laak. Jelle tikte keurig binnen het half uur aan na 29.35.95. Hij werd daarmee vijftiende en vond de afstand zelfs nog wel meevallen. De meiden zwommen deze afstand zelfs nog nooit in het zwembad, en flinke uitdaging dus! Iris werd tot haar eigen verbazing derde bij de junioren 1 na 28.19.75. Het verschil met de nummer vier was slechts vijf seconden! Voor Lotte werd de uitdaging nog groter: om verschillende redenen was het programma dusdanig uitgelopen dat het kanaal gedeeltelijk opengesteld werd voor vrachtverkeer terwijl Lotte nog bezig was met haar laatste meters. Met naast haar een flink vrachtschip eindigde ze als negentiende bij de junioren 2-3 na 32.53.25. In Breda was Jessie de snelste van de gezusters van de Laak, in Oirschot Lotte en nu in Oosterhout Jessie weer. Wat wordt dat bij de laatste wedstrijd in Sleeuwijk?
Tot slot was het de beurt aan de masters Jan Minkels en Sandra voor de 1000 meter vrije slag bij de masters. Jan had zichzelf een doeltijd gesteld, en wanneer hij die niet zou halen zou hij 'acuut stoppen'. Gelukkig mag hij in Sleeuwijk gewoon weer aan de start verschijnen, dankzij zijn 21.18.55, waarmee hij tweede werd bij de 60+. Sandra zwom nog geen uur na de finish van de 1500 meter haar kilometer bij de masters. Ze werd zesde bij de 30+ met 16.24.60.
Direct na de finish van Sandra kon ze door naar de voorstart van het laatste programma-onderdeel, de 4 x 250 meter vrije slag estafette. Team 1 van SWNZ bestond uit Jelle, Kim, Lisa en Pim. Het tweede team bestond uit alleen dames: Iris van der Aa, Anne, Iris Verheij en Sandra. Jelle en Iris gingen gelijk op. Ook de tweede zwemsters, Kim en Anne gingen gelijk op, maar Anne vond 250 meter niet genoeg en zwom ietsje meer meters. Vervolgens zwommen de zusjes Verheij tegen elkaar, en zoals verwacht was Lisa iets sneller dan haar twee jaar jongere zusje Iris. Daarmee zorgde Lisa ervoor dat Pim met een voorsprong op Sandra mocht starten aan de laatste ronde. Ondanks een flinke sprint won het eerste team van het tweede team. De einduitslag van dit onderdeel is nog niet bekend, maar het was in ieder geval een gezellige en sportieve strijd!

Uitslagen