Pagina's

zondag 1 november 2015

Uitslag Dommeltrofee 1 november in Boxtel

Zondag 1 november was het weer tijd voor de jaarlijkse Dommeltrofee in Boxtel. Op het programma stonden 50 vlinder, 50 rug, 50 school en 50 vrij. Er werd een klassement opgemaakt van de drie beste afstanden en aan de hand daarvan konden aan het einde van de lange wedstrijd (ruim 3 uur) de prijzen worden uitgereikt per leeftijdscategorie. Omdat over twee weken de inschrijving voor de Regionale Sprint Kampioenschappen sluit, was ook nog de niet voor het klassement meetellende 100 wissel in het programma opgenomen.



SWNZ kwam aan de start met een grote groep zwemmers, in leeftijd variërend van 8 tot 30 jaar oud. De dames zwommen de 50 meters in de wisselslagvolgorde, dus eerst vlinder, daarna rug, vervolgens school en tot slot de vrije slag. De jongens begonnen met de schoolslag, daarna vrije slag, vlinderslag en als laatste de rugslag. Tot slot zwommen zowel de jongens als meiden (junioren en ouder) de 100 wissel. Er sneuvelden heel veel persoonlijke records, en niet met tienden van een seconden, maar sommige tijden werden zelfs met vijf seconden of meer verbeterd!

De jongste zwemsters zijn geboren in 2006 en later. Tasnim Bezbiz verpulverde haar PR's op de 50 rug (3e plaats) en 50 vlinder (2e plaats) met maar liefst vijf seconden. Noor Mentor zwom op de 50 rug negen seconden sneller dan ooit en Juul Schellekens zwom voor het eerst de 50 vrij en deed dat keurig.
De iets oudere meiden (2004-2005) waren goed vertegenwoordigd met maar liefst 14 zwemsters van SWNZ! Iris van der Aa, Britt Bakers, Sterre van den Hout, Nena van der Steen zwommen op alle vier de afstanden een persoonlijk record. Oliwia Krawczyk, Anouk Hacken en Inez Mentor zwommen drie PR's. Britt zwom binnen de limiet voor de Regionale Sprint Kampioenschappen op zowel de 50 rug als de 50 vrij. Iris zwom binnen de limiet op de 50 vlinder. Het leverde Britt de meest ondankbare plaats in het klassement op: de vierde.
Bij de meiden uit 2002 en 2003 was er een startbewijs voor de RSK op de 50 vlinder voor Lisa Verheij. Zij werd net als Britt vierde in het klassement. Lisa zwom op vier van de vijf afstanden een persoonlijk record. Anne van der Aa zwom op vijf afstanden sneller dan ooit. Fay van der Staak en Marit Vermeulen zwommen ieder drie PR's. Bijzonder was ook de goede tijd van Esmee Bakers op de 50 rug: ze bleef, een jaar na een ingrijpende operatie aan haar rug, slechts 0.17 seconde boven haar beste tijd!
Bij de meisjes jeugd, geboren in 2000 en 2001 zwom Mirelle de Kort vijf persoonlijke records, wat haar nieuwe startbewijzen voor de RSK op de rug, school en wissel opleverde. Ze behaalde tevens de bronzen medaille in het eindklassement. Jessie van de Laak zwom drie vier persoonlijke records en Zoï van der Staak drie.
Bij de senioren waren er twee dames van SWNZ. Selina Janssen zwom een PR op de 50 vlinder.
Bij de jongens minioren (2004-2005) zwommen Luuk Bult en Rick Hoksbergen ieder twee persoonlijke records. Dhio van der Staak verbeterde op de 50 vrij zijn beste tijd.
Stephan Neuféglise en Jelle Rutten zwommen bij de jongens 2002-2003 ieder vier keer hun oude toptijd uit de boeken. Tasso Devetzis verbeterde zich op drie afstanden. Datzelfde deed ook Jesse Hoksbergen (2000-2001). Pim de Crom zwom bij de jeugd en senioren naar drie persoonlijke records.

SWNZ behaalde in totaal met 40 zwemmers in 106 starts maar liefst 72 persoonlijk records. Dat leverde een vierde plaats in het eindklassement op.

Uitslag