Pagina's

zondag 4 oktober 2015

Uitslag competitie 4 oktober in Veldhoven

Zondag 4 oktober werd de eerste competitiewedstrijd van het seizoen gezwommen. SWNZ komt uit in de D1-competitie. Daarnaast kwamen enkele zwemmers in actie op de programmanummers uit de D2-competitie (minder zwaar en minder lang dan de D1-nummers). 56 zwemmers kwamen zondagochtend in actie in Veldhoven.

De dames mochten starten met de 4x100 vrij, en dat het in de breedte bij de dames van SWNZ wel goed zit, bleek. Het eerste team, met Isa, Sandra, Selina en Mirelle was overtuigend de snelste. Ze zwommen slechts een fractie boven hun inschrijftijd. Team 2, met Lette, Demi, Hanneke en Gitta, tikte dankzij een felle eindsprint van Gitta als tweede aan. Vervolgens zwommen Jochem, Jelle, Peter en Rick de 4x50 wissel. De jongens behaalden de vierde plaats.
Daarna werd verder gegaan met de individuele nummers. Isa Verhagen en Tasnim zwommen de 50 rug. Isa verbeterd zich met twee tellen en behaalde daarmee een bronzen medaille. Tasnim werd vierde en was anderhalve tel sneller dan ooit. Britt Bakers was de snelste op de 100 school en kreeg dankzij een verbetering van vijf seconden het goud omgehangen. Marit van de Kerkhof werd vierde en Naomi (verbetering van 0,4 seconde) vijfde. Amber werd zesde, en Sterre met een PR van drie seconden achtste. Nena zwom naar de elfde plaats en Maud van Lankveld zwom met een verbetering van een seconde naar de twaalfde plaats. Op de 50 school werd Isabella vierde met een verbetering van een seconde. Lusanne was 2,5 tel sneller dan ooit en eindigde als vijfde. bij de jongens zwom Luuk naar de vijfde plaats. Hij was zes tellen sneller dan ooit. Dhio eindigde als achtste. Thomas Lammers zwom de 50 school en behaalde daarop de bronzen medaille. De oudste junioren-meisjes zwommen de 100 wissel. Anne verpulverde haar PR met zeven seconden en werd zesde. Claartje eindigde als zevende en Iris met een verbetering van een seconde negende. Marit Vermeulen was maar liefst acht tellen sneller dan ooit en werd dertiende. Helaas vergiste Fay zich in de volgorde van de te zwemmen slagen, anders had er voor haar zeker een PR ingezeten. Volgende keer beter meid! Bij de jongens was Casper de snelste van SWNZ. Met een PR van vijf seconden werd hij zesde. Jelle (PR van bijna twee seconden) en Stephan (PR van negen seconden) eindigden als zevende en achtste.
Op de 50 vrij zwommen Isa en Mirelle een hele mooie strijd, die nipt werd gewonnen door Mirelle. Door de felle strijd zwommen beide meiden wel onder de limiet voor de Regionale Sprint Kampioenschappen in november. Bissola werd knap vierde en Lisa vijfde. Beide meiden zwommen PR's van meer dan een seconde. Lisa zwom ook binnen de limiet voor de Regionale Sprint! Dionne werd zevende (-2 seconden), Inge negende (-1,3 seconde), Zoï twaalfde (-0,6), Kim dertiende en Jessie veertiende. Bij de jongens sprintte Peter overtuigend naar de winst. Hij was 0,8 seconde sneller dan ooit en daarmee kwalificeerde ook hij zich voor de Regionale sprint. Jochem werd achtste en Rick twaalfde.
Lette was de snelste op de 100 vlinder. Gitta werd derde, Selina met een PR van een seconde vierde en Isa met een verbetering van haar oude toptijd met vijf seconden zesde. Fabian werd derde met een verbetering van twee tellen. Pim verbeterde zich met vier seconden en werd vijfde. Guy eindigde als zevende.
De oudste dames en heren zwommen de 100 of 50 meter schoolslag. Hanneke won de 100 meter in exact haar inschrijftijd. Anouk werd derde, Lara vijfde, Emma zesde en Elke zevende. Op de 50 meter werd Maud van Dongen derde, gevolgd door Britt (PR van een seconden), Sandra, Demi (PR) en Jet. Hermie eindigde als tweede en Mark als derde bij de heren op de 100 school. Thomas van den Biggelaar en Jeroen maakten er een mooie strijd van, die nipt werd gewonnen door Thomas. Beiden verbeterden wel hun PR. Ze eindigden als zesde en zevende. Guus werd zesde op de 50 school en was 0,8 seconde sneller dan zijn inschrijftijd.

Na een korte pauze kwamen de jongste zwemmers weer in actie. Isa Verhagen behaalde goud op de 50 vrij, terwijl Tasnim helaas voor de tweede keer deze ochtend vierde werd.
Marit van den Kerkhof was de snelste op de 50 rug, gevolgd door Britt. Naomi werd vierde. Britt en Naomi zwommen beiden een halve seconde sneller dan ooit. Isabella verbeterde haar oude toptijd met twee tellen en werd achtste, net voor Amber en Nena. Die laatste zwom een seconde sneller dan haar oude PR. Maud van Lankveld zwom 1,6 seconde van haar oude PR en werd zeventiende. Lusanne werd negentiende. Sterre miste helaas de kant bij het keerpunt en heeft daarom geen tijd gekregen. Dhio was ruim anderhalve tel sneller dan zijn PR en werd zesde, net voor Luuk.
Iris eindigde op de 100 vrij als vierde, net voor zus Anne. Claartje werd achtste en Marit Vermeulen dertiende. Fay zwom vier tellen sneller dan ooit: zo snel dat ze er zelf een beetje duizelig van werd! Bij de jongens verbeterde Casper zijn beste tijd met bijna 2,5 seconde en eindigde daarmee als vierde. Jelle werd zevende. Stephan zwom na een toptijd op de 100 wissel ook nog een nieuw PR op de 100 vrij: zes seconden sneller dan ooit. Dit was goed voor de achtste plaats. Isa Schellekens was op de 200 school de snelste, met een PR van ruim een halve tel. Mirelle eindigde als tweede, Lisa als zesde en Bissola met een klein PR als achtste. Dionne verpulverde haar oude toptijd met zestien seconden en zwom daarmee de negende tijd. De andere vier meiden zwommen de 100 school, met een tweede plaats voor Zoï en een derde plaats voor Inge. Ze waren respectievelijk vier en één seconde sneller dan hun oude tijd. Kim werd vijfde en Jessie zesde. Bij de jongens maakte Peter een dure fout door met één hand het keerpunt aan te tikken, waarmee zijn tijd uit de uitslag geschrapt werd. Jochem zwom wel volgens de reglementen en was een seconde sneller dan ooit, waardoor hij als junior twee knap derde werd bij de junioren 4 en later. Rick werd tweede op de 100 school.
Na de 100 vlinder stond voor de op één na oudste leeftijdsgroep ook nog de 200 vrij op het programma. Deze afstand werd bij de dames gewonnen door Lette. Gitta werd derde en Selina vierde. Voor deze dames was het al de derde afstand van de middag (na de estafette 4x100 vrij en 100 vlinder) en dus zat een PR er niet meer in. Na haar toptijd op de 100 vlinder slaagde ook Isa van de Ven (zesde) er niet in haar tijd te verbeteren. Maud zwom geen 100 vlinder, maar 100 school en mede daardoor zat er voor haar wel een PR in. Ze verbeterde zich met ruim drie tellen en werd negende. Guy was bij de jongens de snelste, dankzij een PR van vijf seconden. Fabian was drie tellen sneller dan ooit en werd zesde. Pim eindigde als zevende. Hij was exact twee seconden sneller dan zijn oude PR.
Tot slot zwommen de senioren de 100 wissel. SWNZ bezette met Hanneke, Anouk, Sandra, Emma, Elke, Demi en Lara de plaatsen twee tot en met acht. Britt van de Wijgert verbeterde haar tijd met bijna zeven seconden en werd veertiende. Jet verbeterde haar inschrijftijd met 0,2 seconde en werd zeventiende. Hermie won deze afstand bij de heren en was iets sneller dan vorig seizoen. Mark werd derde, Jeroen negende (PR van een seconde), Guus elfde, Thomas dertiende en Jochem twintigste.
De wedstrijd werd afgesloten met twee estafettes. Op de 4x50 vrij was team 1 van SWNZ (Britt Bakers, Iris, Marit van de Kerkhof en Lisa) overtuigend de snelste. Team 2 met Claartje, Anne, Marit Vermeulen en Naomi werd derde. De jongens jeugd zwommen de 4x100 vrij. Na Peter, Fabian en Pim lag SWNZ gelijk met het team van Lutra, maar toen kwam de verrassing van de middag in de persoon van Guy. Met een splittijd van 57 (5 seconden onder zijn PR!) zwom hij ver weg van het Helmondse team. Dat bracht het team van SWNZ de overwinning met maar liefst acht tellen voorsprong!

Links: