Pagina's

maandag 7 september 2015

Prestatietochtzwemmers Vught in het Brabants Dagblad

http://www.bd.nl/regio/den-bosch-e-o/vught/frisse-zondag-voor-buitenzwemmers-vught-1.5215868

VUGHT - Nog geen 18 graden warm was het water van de IJzeren Man in Vught zondag, de dag dat zwemvereniging De Dommelbaarzen voor de vijfde keer de IJzeren Man Zwemrace organiseerde.



Jong en oud van verenigingen uit vooral Brabant kwamen er aan de start in afstanden variƫrend van 250 meter tot 5000 meter.

Onder de deelnemers aan de Prestatietocht van 2 kilometer ook tientallen liefhebbers die volgende week meedoen aan Swimm tot fight cancer in de Bossche stadsgracht en Dommel. De afgelopen weken trainden zij bij de Dommelbaarzen in open water.

Trainen doet Wietse Beerens veel meer, ook in open water. Hij won zondagochtend met verve de 2 kilometer schoolslag in een nieuw baanrecord. Wietse en zijn broer Jelle kijken doen komende zondag in Den Bosch ook mee en zij kijken vooral uit naar de strijd met (oud) olympisch- en wereldkampioen openwaterzwemmen Maarten van der Weijden.

Een van de jongere deelnemers zondag was de 10-jarige Joris Doensen uit Geldrop, die een jaar of drie aan wedstrijdzwemmen doet bij vereniging Thalassa. Bibberend stapt hij na 500 meter schoolslag uit het koude Vughtse water.
In zijn leeftijdcategorie waren maar 5 deelnemers. Als jongste ervan finishte Joris als laatste. Vorig jaar was hij nog Brabants Kampioen, maar toen was hij de oudste. Zijn vader en moeder trekken hem snel warme sokken en zijn een heus sterrenpak aan, en dan snel op weg naar de opwarmtent. En volgende week opnieuw het water in voor een wedstrijd.